Σάββατο 19 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
«Δεν γονατίζουμε στους εκβιασμούς, κλιμακώνουμε τον αγώνα!»

Με την απεργία και την οργάνωση μαζικής καθόδου στην Αθήνα στις 26 Φλεβάρη απαντούν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση των απολύσεων

Από το πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο στη Λάρυμνα
Από το πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο στη Λάρυμνα
Με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους απορρίπτουν τα τελεσίγραφα και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης και συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη μαχητικότητα τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου τους.

Με παρακαταθήκη το μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο την περασμένη Κυριακή στη Λάρυμνα, και με όπλο την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, στον άτιμο πόλεμο που τους κήρυξε η κυβέρνηση.

Επόμενος μεγάλος σταθμός του αγώνα τους είναι η συμμετοχή τους με απεργία στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 26 Φλεβάρη στην Αθήνα (βλ. σελ. 3 - 5). Δίνουν έτσι συνέχεια στον κοινό βηματισμό όλων των εργαζομένων που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα και την παρουσία τους σε αγωνιστικές δράσεις συνδικάτων και αγροτικών μπλόκων. Στο πλάι τους μάλιστα αναμένεται να βρεθούν ξανά συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη Στερεά, αφού ήδη Εργατικά Κέντρα έχουν ανακοινώσει ότι καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Εκεί θα συναντηθούν με τις εκατοντάδες μαζικές οργανώσεις από την Αττική, αλλά και με τους εργαζόμενους από τα «Πετρέλαια Καβάλας», τα Λιπάσματα και άλλους βιομηχανικούς κλάδους που είναι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

«Δεν γονατίζουμε στους εκβιασμούς»

Να απαντήσουν με κλιμάκωση του αγώνα στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και στις εντολές της προς την ειδική εκκαθάριση να ξεκινήσει άμεσα διαδικασίες μαζικών απολύσεων, καλεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των σωματείων με τον ειδικό εκκαθαριστή, ενημερώθηκαν για την εντολή της κυβέρνησης να επιδοθεί η πρόσκληση διαβούλευσης των απολύσεών τους, διαδικασία που μάλιστα ξεκίνησαν την Παρασκευή, με εκβιαστικά διλήμματα, ότι αν δεν δεχθούν τις απολύσεις θα πτωχεύσει η επιχείρηση. Ο Π. Πολίτης σε δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «από αυτά που μας είπε ο ειδικός εκκαθαριστής είναι σαφές πως οι εντολές της κυβέρνησης είναι "να διώξει σκούπα" όσους είναι 55 χρονών και πάνω, πηγαίνοντάς τους σε κοινωφελή προγράμματα, και τους υπόλοιπους, χωρίς να προσδιορίζει το πότε, να μας επαναπροσλάβει με δίμηνες συμβάσεις μέχρι να έρθει ο επενδυτής για να κάνει τη διαλογή, αν έρθει επενδύτης, όπως είπαν. Οσους δεν μας επιλέξει θα μπούμε σε προγράμματα ανεργίας».

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει αφουγκραστεί καλά το μήνυμα των τελευταίων κινητοποιήσεων. Εκβιάζει νομίζοντας ότι θα υποκύψουμε μπροστά της», σημειώνει ο Π. Πολίτης, καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση - συναυλία στα Ψαχνά Εύβοιας την Κυριακή 20 Φλεβάρη και στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομβόι αγώνα για το μεγάλο συλλαλητήριο από εργαζόμενους και κατοίκους (2022-02-25 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις (2022-02-24 00:00:00.0)
Ολοι στο πόδι για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια! (2022-02-22 00:00:00.0)
Με κλιμάκωση του αγώνα απαντούν στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς (2022-02-18 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για να μη μείνουν στον δρόμο (2022-02-08 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από σωματεία στον δίκαιο αγώνα τους (2020-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ