Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ
Ευρωατλαντική... αμηχανία!

Τις εκκλήσεις για «ανάληψη δράσης» από την ΕΕ συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, λες και δεν βλέπει ότι τέτοια «δράση» υπάρχει στην κατεύθυνση όξυνσης και κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους λαούς της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή που η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις της ΕΕ διακηρύσσουν τη ραγδαία αύξηση των εξοπλισμών, διαφημίζουν την πολεμική τους ετοιμότητα, είναι έτοιμοι να πάρουν μέτρα που το τίμημά τους θα πληρώσουν οι λαοί, πάντα για την υπεράσπιση της «ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Το «ξέπλυμα» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε με παρέμβασή του «η διεθνής κοινότητα και ειδικά η ΕΕ να στηρίξουν τον ουκρανικό λαό και να εξαντλήσουν όλα τα διπλωματικά μέσα για να επιστρέψουμε στον δρόμο της διπλωματίας». Είναι χαρακτηριστικό ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα χτες το κύριο θέμα της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ, left.gr, έπαιζε με πανηγυρικό τρόπο τη δήλωση Ζελένσκι για τη δημιουργία ενός «διεθνούς συνασπισμού» στήριξης της Ουκρανίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος ανέφερε πως η Ευρώπη υποτίμησε τάχα τη Ρωσία και από πλευράς στρατηγικού κινδύνου, αλλά και τη δυνατότητά της να ενταχθεί ως εταίρος σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας, παρουσιάζοντας δήθεν ότι μπορεί να υπάρξει αρχιτεκτονική ασφαλείας που να συμβαδίζει και να «χωράει» τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και μαζί και τα συμφέροντα των λαών.

Στο μεταξύ, στο ευρύτερο κάδρο των τοποθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κουβέντα για τον ρόλο των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, συνεχίζοντας το «ξέπλυμά» τους και εννοώντας λίγο πολύ ότι η εισβολή της Ρωσίας προέκυψε από παρθενογένεση.

Οσον αφορά την εντεινόμενη εμπλοκή της χώρας μας και ειδικότερα την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από πολύωρη «αφωνία» και «αμηχανία» αρκέστηκε σε ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου να πει «ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στη στήριξη των προσφύγων. Οχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού», ενώ απογειώνοντας την κοροϊδία και ο Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «αυτό θα κάναμε αν ήμασταν κυβέρνηση».

Είναι βέβαια γνωστό τι έκαναν και όταν ήταν κυβέρνηση, απογειώνοντας την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ανάμεσα σε άλλα με την καθιέρωση του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, παραχωρώντας και πρόσθετες υποδομές για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, μεταξύ αυτών και την περικύκλωση της Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ