Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή

Γιάννενα
Γιάννενα
Μετά τα πολύ μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή, συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο οι παρεμβάσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ προκειμένου να φτάσει πλατιά στους εργάτες το κάλεσμα του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει αμέσως η εμπλοκή της Ελλάδας.

Με πλατιά σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων το Σάββατο το μεσημέρι έδωσε συνέχεια στο πολιτικό της άνοιγμα η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, μπροστά στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στη σύσκεψη μεγάλη ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, ενώ εισηγήθηκε ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΟΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με απεμπλοκή της Ελλάδας από οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτόν. Σχολίασε ότι η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα με επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς. Στη συνέχεια επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία προχωρά η χώρα μας την τελευταία περίοδο είναι απολύτως εναρμονισμένα με την επιδίωξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, στόχο που ασπάζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου. Τέλος, τόνισε πως από τις εξελίξεις αναδεικνύεται ότι η διέξοδος βρίσκεται μόνο στη σύγκρουση με το άδικο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννάει τη φτώχεια και τον πόλεμο, σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να βαδίσουν οι λαοί και όχι να επιλέξουν ανάμεσα στους ληστές που λυμαίνονται την περιοχή.

Σύρος
Σύρος
Στη Θεσσαλία, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Βόλο, έχοντας μαζί τους τον «Ριζοσπάστη» και την ανακοίνωση του Κόμματος, πραγματοποίησαν το Σάββατο μαζική πικετοφορία σε δρόμους της πόλης. Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε γειτονιές, λαϊκές αγορές και στέκια νεολαίας. Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, μετά τις μαζικές εξορμήσεις που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής στις κεντρικές πλατείες των δύο πόλεων, το Σάββατο έγιναν εξορμήσεις σε εμπορικά μαγαζιά και λαϊκές αγορές. Σήμερα το πρόγραμμα των παρεμβάσεων περιλαμβάνει εξορμήσεις σε εργοστάσια, σχολεία και στο Πανεπιστήμιο.

Πικετοφορία ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στη Σύρο, στην Ερμούπολη, ύστερα από το κάλεσμα της ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ (2022-03-15 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο (2020-09-29 00:00:00.0)
«Στο πόδι» σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις και πικετοφορές (2018-04-15 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, αφισοκολλήσεις, συνθήματα (2008-12-16 00:00:00.0)
Στο πόδι για το παγκρήτιο συλλαλητήριο στη Σούδα (2003-03-29 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια καταδίκης στη βάρβαρη επίθεση (2002-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ