Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεχίζουν την επίθεση

«Δε βλέπω κίνδυνο διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος», δήλωσε προχτές ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή διάφορα συκοφαντικά δημοσιεύματα ότι το ΚΚΕ σκοπεύει να διασπάσει τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Και συνέχισε: «Το ΚΚΕ πάντα υποστήριζε μετωπικά σχήματα. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Διαφορές πολιτικές ή ιδεολογικές προσεγγίσεις υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος οργανωτικής διάσπασης».

Παρ' όλα αυτά και - κυρίως - παρά τις επανειλημμένες ξεκάθαρες τοποθετήσεις του ΚΚΕ μερικοί του ΣΥΝ και της ΚΕΔΑ συνεχίζουν απτόητοι. Μέχρι και πρωτοσέλιδο είχε αυτή τη συκοφαντία η «Αυγή» χτες, ενώ ένας ακόμη πρώην, ο Μ. Κωστόπουλος, επανέλαβε την κασέτα περί «διάσπασης» προχωρώντας ακόμα παραπέρα με ένα αρκούντως... μεγαλοφυές επιχείρημα! Οτι το ΚΚΕ, λέει, θα πάει μέχρι και σε πρωτοδικείο για να καταθέσει καταστατικό του ΠΑΜΕ, για να γίνει αυτό μια άλλη ΓΣΕΕ... Γιατί αυτό, λέει, σημαίνει «νομιμοποίηση του ΠΑΜΕ»!

Αλήθεια, πού να φανταστεί κάποιος πρώην, ότι εκτός από τη νομιμοποίηση του πρωτοδικείου υπάρχει και νομιμοποίηση - πρωτίστως - στη συνείδηση των εργαζομένων; Αν δε θυμάται, αυτό αλλιώς λέγεται ταξική συνείδηση και ταξική πάλη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ