Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Προτροπές και νουθεσίες

Προτροπές προς κάθε κατεύθυνση, ξεκινώντας από την αφετηρία του «όλοι φταίμε» για τη σημερινή κατάσταση, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

«Σήμερα, μία ατμόσφαιρα δυσωδίας καλύπτει την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν επιτελούμε όλοι το καθήκον μας κατά τον τρόπο που επιβάλλεται» τόνισε ο Κ. Στεφανόπουλος, σε ομιλία στα Ιωάννινα.

«Η κυβέρνηση, είπε, αυτές τις στιγμές εκπληρώνει την υποχρέωσή της να υπάρξουν νόμοι αυστηροί, οι οποίοι όχι απλώς να καταδιώκουν, αλλά να καταστέλλουν την επιθυμία προσβολής των νόμων, κάθε πράξη που διαταράσσει την ήρεμη πολιτική ζωή και την κοινωνική γαλήνη». «Επειτα, συνέχισε, απέναντι στην κυβέρνηση έρχονται οι εισαγγελικές και διωκτικές αρχές, υποχρεωμένες να επεμβαίνουν χωρίς καθυστέρηση, χωρίς ανοχή, χωρίς διάθεση αυστηρότητας, αλλά με διάθεση νομιμότητας, χωρίς να εγκαταλείπουν κανένα περιστατικό το οποίο έρχεται εις γνώσιν των».

Αναφερόμενος στο ρόλο των ΜΜΕ άφησε αιχμές: «Καλείται και η τηλεόραση να παίξει τον δικόν της ρόλο και γενικώς τα ΜΜΕ και πιστεύω ότι, κατά έναν τρόπο, το ρόλο της αυτό τον επιτελεί. Μόνο που τον νοθεύει αυτόν το ρόλο, προσπαθώντας να εμπλέξει πολιτικούς σε πράξεις οι οποίες είναι καταδικαστέες ασφαλώς, αλλά οι οποίες δε χρειάζονται την παρουσία των πολιτικών για να προσελκύσουν την εντύπωση του κόσμου». Και συμπλήρωσε: «Κάνει αυτό το λάθος η τηλεόραση και θα πρέπει να περιστείλει τη δραστηριότητά της στο μέτρο που και εκεί το καθήκον επιβάλλει και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο, η οποία κάθε άλλο παρά είναι ευχάριστη, κάθε άλλο παρά οδηγεί σε πορεία προς την ανάπτυξη, προς τη βελτίωση, προς την καλυτέρευση των ρόλων της ζωής».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στα «καθήκοντα των πολιτών», λέγοντας: «Και θα πρέπει και εμείς οι απλοί πολίτες, όλοι, να μην παρασυρόμεθα τόσο εύκολα, αλλά να έχουμε κι εμείς το καθήκον του πολίτη και να σκεφτόμαστε τι κάνουμε, τι λέμε και πώς ενεργούμε, εις τρόπον ώστε όλοι μαζί, επιτελούντες το καθήκον μας, να ξεπεράσουμε κι αυτή την περίοδο, που δεν είναι η καλύτερη της πολιτικής μας ζωής».

Ερμηνεύει ο εκπρόσωπος

Τις προεδρικές νουθεσίες έσπευσε, παρότι δεν το συνηθίζει.., να υιοθετήσει και επικροτήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προφανώς ως ενισχυτικές της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας και προπαγάνδας. «Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ο κ. Στεφανόπουλος, για μια ακόμη φορά, εξέφρασε - όπως συνήθως γίνεται - και το αίσθημα του ελληνικού λαού στο θέμα αυτό», είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας και έδωσε την «αυθεντική ερμηνεία» των προεδρικών δηλώσεων: «Αρχίζει και δημιουργείται μια ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση. Προαναγγέλλονται σίριαλ, προαναγγέλλονται επιθέσεις. Αύριο, αν εξαντληθούν οι ιστορίες με τον τζόγο, θα έχουμε πιθανώς και νέα κεφάλαια. Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι επιχειρούν, είτε στο πλαίσιο του κακώς εννοούμενου ανταγωνισμού, είτε στο πλαίσιο εξυπηρέτησης οποιωνδήποτε συμφερόντων οικονομικών και μη, να κατασκευάσουν ενόχους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά να διερευνηθούν οι σοβαρές καταγγελίες (2024-02-27 00:00:00.0)
«Ετοιμοι για την ανοικοδόμηση του Ιράκ» (2003-09-25 00:00:00.0)
Υποδύονται τον φορέα της... «κάθαρσης» (2002-02-22 00:00:00.0)
Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος (2001-09-12 00:00:00.0)
Ψάχνει την "κατάλληλη στιγμή" (1999-01-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ