Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμετικού αντικομμουνισμού το ανάγνωσμα...

Παρουσιάστηκε χτες στο Γαλλικό Ινστιτούτο η «μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού»

Με έναν αφόρητο, εμετικό αντικομμουνισμό τρεις από τους συγγραφείς της γνωστής «Μαύρης βίβλου του κομμουνισμού», οι Γάλλοι Σ. Κουρτουά και Βερτέ και κάποιος γαλλόφωνος Γιαννακάκης, όλοι προφεσόροι, μιλώντας σε ένα παρδαλό ακροατήριο και προσκομίζοντας τα φαντάσματα του Εμφυλίου Πολέμου προσπάθησαν χτες το βράδυ να πλασάρουν τις διεστραμμένες τους ιδέες σαν χαρακτηριστικό του κομμουνισμού, τον οποίο χαρακτήρισαν εγκληματικό.

Μέχρι και τα αμέτρητα, αθώα θύματα των αμερικάνικων βομβών στο Βιετνάμ και στη Βόρεια Κορέα τα απέδωσαν στον κομμουνισμό. Ενώ ξεθάβοντας αραχνιασμένες ιστορίες μυστικών υπηρεσιών του ιμπεριαλισμού, της περιόδου του ψυχρού πολέμου, για γκούλακ, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς, ούτε λίγο ούτε πολύ το είπαν και αυτό: ότι ο κομμουνισμός προκαλούσε και λοιμούς για να σκοτώνει τους ανθρώπους με την πείνα.

Ετσι πρόλαβαν και μέτρησαν... για να αποδώσουν σαν θύματα του «εγκληματικού κομμουνισμού», όπως χαρακτηρίζουν τον κομμουνισμό, περί τα 90-100 εκατομμύρια ανθρώπους, φορτώνοντας στον κομμουνισμό αδιακρίτως θύματα λοιμών και εμφυλίων που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές, με τις επεμβάσεις τους και την πολιτική τους.

Αυτός ο κάποιος κύριος Γιαννακάκης, προφεσόρος και αυτός στη Γαλλία, πρόλαβε και μέτρησε 50.000 θύματα του κομμουνισμού στην Ελλάδα. Οταν, όπως είπε, το ΚΚΕ ασκούσε εξουσία στην περίοδο του ΕΑΜ και του Εμφυλίου, αλλά και στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες όπου, κατά τον ομιλητή, ούτε λίγο ούτε πολύ, το ΚΚΕ διέταζε τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα των χωρών αυτών να σφάζουν Ελληνες κομμουνιστές, πρόσφυγες και άλλους Ποντίους!

Ηταν τέτοιος και τόσο εμετικός ο αντικομμουνισμός των γυρολόγων αυτών του αντικομμουνισμού που ορισμένες φορές μέσα στην αίθουσα προκλήθηκαν και έντονες αντιδράσεις από ορισμένους που βρέθηκαν εκεί πιθανόν από περιέργεια, ενώ δεν έλειπαν οι κορόνες άλλων βαμπίρ του αντικομμουνισμού που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του αντικομμουνιστικού αυτού βιβλίου.

Προσβολή της ιστορικής μνήμης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

Οι γνωστοί ποιητές Γιώργος Κακουλίδης και Ηλίας Λάγιος, αναφερόμενοι στη χτεσινή παρουσίαση του επαίσχυντου βιβλίου, στο Γαλλικό Ινστιντούτο, μας έδωσαν την παρακάτω δήλωση:

«Η παρουσίαση της Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού στο Γαλλικό Ινστιτούτο πρωτίστως δε η ύπαρξη αυτής της βίβλου συνιστά προσβολή της ιστορικής μνήμης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τα όποια σφάλματα, τα όποια λάθη του κινήματος θα τα συζητήσουνε μεταξύ τους οι όπου επί γης κολασμένοι, συμπεριλαμβανομένων των σαράντα εκατομμυρίων νεκρών από πείνα ετησίως, τους οποίους ομολόγησε από βήματος ΟΗΕ όχι, κυρίες και κύριοι, κάποιος επαναστάτης, αλλά ο πλανητάρχης Μπους. Χαιρόμαστε, σημειολογικά, διότι την ελληνική έκδοση της επαίσχυντης Βίβλου προλογίζει το δημοσιογραφικό άθυρμα, το αλαλάζον κύμβαλο της Νέας Τάξης, Ριχάρδος Σωμερίτης. Απολογητής και προασπιστής πάσης χυδαίας επίθεσης της σύγχρονης κτηνωδίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ