Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος της «νέας τάξης» στο νησί μας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα μαζικοί φορείς της πόλης, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία των Λιονταριών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ηράκλειο με αφορμή την αιφνίδια επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή Τ. Μίλερ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία των Λιονταριών.

Η απόφαση για τη σημερινή συγκέντρωση πάρθηκε σε σύσκεψη φορέων που έγινε χτες, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο ηρακλειώτικος λαός, αλλά και ολόκληρο το νησί θεωρεί ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο της «νέας τάξης πραγμάτων» Τ. Μίλερ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπολεμική Κίνηση, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η ΕΛΜΕ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Ηρακλείου, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση και η Πανσπουδαστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες πριν, έγινε γνωστό ότι ο Τ. Μίλερ θα επισκεπτόταν το Ηράκλειο και θα είχε συναντήσεις με το δήμαρχο της πόλης και τον περιφερειάρχη. Οταν όμως φορείς της πόλης ζήτησαν να ενημερωθούν για την επικείμενη επίσκεψη, το γραφείο του Δημάρχου της πόλης έσπευσε να διαψεύσει αυτή την πληροφορία, λέγοντας πως έγινε λάθος από μεριάς της αμερικανικής πρεσβείας και ότι ο Αμερικανός πρέσβης θα επισκεπτόταν το Ηράκλειο στις 21 Φλεβάρη. Παρά όμως τις όποιες διαβεβαιώσεις από μεριάς των τοπικών αρχόντων, για λάθος πληροφορίες, γίνονταν όλες οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Αμερικανού πρεσβευτή.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή, εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποικιοκρατική και ιμπεριαλιστική πολιτική των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η επίσκεψη του κ. Μίλερ αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά φιλειρηνικά αισθήματα του ηρακλειώτικου λαού. Ο κ. Μίλερ δεν είναι ένας τυχαίος πρεσβευτής, είναι ο πρεσβευτής της "νέας τάξης πραγμάτων". Ο πρεσβευτής του πολέμου, των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, του πολέμου στο Αφγανιστάν, της διχοτόμησης της Κύπρου. Ο εκφραστής της αμερικανικής επικυριαρχίας στη χώρα μας. Ο υπέρμαχος των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, που συμπεριφέρεται σα να βρίσκεται σε προτεκτοράτο.

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι ανεπιθύμητος στην πόλη και το νησί μας. Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον ερχομό του πρεσβευτή των ΗΠΑ, στην αποικιοκρατική, ιμπεριαλιστική πολιτική των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων, στην πολιτική της υποτέλειας και του ραγιαδισμού των ελληνικών κυβερνήσεων.

Να απαιτήσουμε:

  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Να πάψει η βάση της Σούδας και το νησί μας να αποτελούν ορμητήρια θανάτου.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.
  • Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ