Πέμπτη 10 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
Να ανακληθεί η απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστή απαιτούν εργαζόμενοι και φορείς

Οδηγείται σε ΕΔΕ μετά από παρέμβαση της διοίκησης σε συνδικαλιστική αντιπαράθεση

Την απαράδεκτη δίωξη κατά συνδικαλιστή του Νοσοκομείου Αιγίου, που αύριο, Παρασκευή 11 Μάρτη, καλείται να περάσει από Ενορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου εν συνεχεία να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό για να του επιβληθεί ποινή, καταγγέλλουν με ψήφισμά τους 176 εργαζόμενοι σε αυτό, το οποίο στηρίζουν με αποφάσεις τους η Ενωση Ιατρών Νομού Αχαΐας, η Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» και το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η συγκεκριμένη δίωξη είναι μια ωμή παρέμβαση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος στη συνδικαλιστική δράση αφού η ΕΔΕ διενεργείται με αφορμή τη συνδικαλιστική διαμάχη που έγινε σε ώρα εκτός υπηρεσίας μεταξύ του διωκόμενου συνδικαλιστή και εργαζόμενου, κατηγορώντας τον για «απρεπή συμπεριφορά».

Και ενώ τα προβλήματα στο νοσοκομείο περισσεύουν, με ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, με μετακινήσεις εδώ και περίπου δύο μήνες γενικών γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του νομού στο Αίγιο για να καλύπτονται οι εφημερίες, η διοίκηση στρέφεται ενάντια σε όσους διεκδικούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των παροχών Υγείας στον λαό. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων τηρεί «σιγήν ιχθύος».

Η τελευταία καταγγέλλεται ότι κρατούσε σε αδράνεια δυόμισι χρόνια πριν από την πανδημία το Σωματείο, χωρίς να πραγματοποιεί εκλογές. «Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ομάδα εργαζομένων αιτήθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο να διοριστεί προσωρινή διοίκηση με σκοπό να οδηγήσει το Σωματείο σε νόμιμες εκλογές», σημειώνεται στο ψήφισμα των 176 εργαζομένων, τονίζοντας πως «το έκπτωτο ΔΣ αντιδρώντας διενήργησε μη νόμιμες εκλογές στις 24/09/2021 παρά τις ενστάσεις - καταγγελίες».

Αναφέροντας και τα περιστατικά που ακολούθησαν επισημαίνεται: «Οταν ομάδα εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε για το νόμιμο της διαδικασίας», οι ενστάσεις απορρίφθηκαν από την εφορευτική επιτροπή, που ολοκλήρωσε τη διαδικασία. «Στη συνέχεια απέστειλε ανυπόστατη αναφορά στη διοίκηση του νοσοκομείου κατηγορώντας στην ουσία τον συνδικαλιστή υγειονομικό που πρωτοστάτησε στα γεγονότα».

Παρά το γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος συνδικαλιστής είχε διατελέσει εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου στο ΔΣ δίνοντας μάχες για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τη λύση των προβλημάτων συναδέλφων του υγειονομικών και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου, η διοίκηση προχώρησε στην ΕΔΕ.

«Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων να εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο τη συμπαράστασή του στον διωκόμενο συνδικαλιστή υγειονομικό, όπως ήδη έπραξαν 176 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αιγίου, υπογράφοντας σχετικό αίτημα», επισημαίνεται στο ψήφισμα που κατατίθεται προς στήριξη σε κάθε σύλλογο εργαζομένων και φορέα, καταλήγοντας:

«Γνωρίζουμε ότι κάθε προσπάθεια δίωξης συνδικαλιστή γίνεται για να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να φιμωθεί κάθε φωνή διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης της Υγείας. Απαιτούμε να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια ΕΔΕ και να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης και φίμωσης του συνάδελφου συνδικαλιστή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ