Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φοιτητικό διήμερο ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό

Διήμερο ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό, με τίτλο «Εμείς δεν τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για να ενώσουμε τον κόσμο...», διοργανώνουν στις 19 και 20 Μάρτη, στο γήπεδο απέναντι από την Α' Εστία του ΑΠΘ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, Ιατρικής και ΣΟΦΕΘ.

Στον χώρο, από τις 6 μ.μ., θα λειτουργούν σποτ για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, τις νέες φοιτήτριες, έκθεση ενάντια στον πόλεμο, ενώ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο κάλεσμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι δηλώνουν ότι οι φοιτητές ενώνουν τη φωνή τους με τον ελληνικό λαό ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και σημειώνουν: «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών!

Δίνουμε το χέρι μας σε όλους τους ξεριζωμένους, στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε όσους αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους.

Απομονώνουμε κάθε φωνή που χύνει ρατσιστικό δηλητήριο, δεν χωράνε ούτε στις γειτονιές ούτε στις σχολές ούτε στα σχολεία μας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, τον αγώνα, τη συλλογική διεκδίκηση, μέσα από τις επιτροπές μας και όλες τις συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων μας».

Συνεχίζεται το τουρνουά ενάντια στην οπαδική βία

Με επιτυχία συνεχίζεται το ποδοσφαιρικό τουρνουά 5x5 φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην οπαδική βία, με σύνθημα: «Για κάθε Αλκη! Στο δικό τους γήπεδο βία και παρακμή, στο δικό μας γήπεδο αγώνας για ζωή!».

Το τουρνουά συνεχίζεται σήμερα και αύριο και ώρες 17.00 - 20.00. Για δηλώσεις συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI7U2331Ut4EdpAa7REZ_Tb3PJ2rdRK-SrBwp8hce6YlZOEQ/viewform


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ