Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών

Στοιχεία από ερωτηματολόγιο που διακίνησε πλατιά στους φοιτητές θα παρουσιάσουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στη σημερινή εκδήλωση στην Πάτρα

Με θέμα «Το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων μας», η Τομεακή Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πατρών και η αντίστοιχη Περιφερειακή Οργάνωση της ΚΝΕ καλούν σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ., σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Εστίας στο Ρίο, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, οι Οργανώσεις Κόμματος και ΚΝΕ προχώρησαν σε πλατύ πολιτικό άνοιγμα στο χώρο, συνδυάζοντάς το και με τις τελευταίες εξελίξεις, ανοίγοντας συζήτηση με φοιτητές, εργαζόμενους, πανεπιστημιακούς, μεταπτυχιακούς και ερευνητές.

Οπως ήταν φυσικό, απασχόλησαν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι επιπτώσεις που αυτός δημιουργεί. Από τις συζητήσεις δεν έλειπαν τα ζητήματα της ακρίβειας, της συνολικής διαβίωσης των φοιτητών και εργαζομένων, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Παράλληλα, από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και μπροστά στην εκδήλωση, διακινήθηκε πλατιά ερωτηματολόγιο στους φοιτητές, καλώντας τους να καταθέσουν τη γνώμη τους για το σημερινό Πανεπιστήμιο. Ανάμεσα στα ερωτήματα που έμπαιναν ήταν «ποιος ο ρόλος του Πανεπιστημίου σήμερα;», «γιατί νομοθετούνται όρια φοίτησης;», όπως επίσης και ποια η γνώμη καθενός για την ενεργή συμμετοχή του ιδρύματος σε ερευνητικά προγράμματα μαζί με το ΝΑΤΟ, αλλά και γιατί είναι εφικτό σήμερα το Πανεπιστήμιο να λειτουργεί με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας.

Τα στοιχεία από τις συνολικά 9 ερωτήσεις που απευθύνονται στους φοιτητές θα παρουσιαστούν στη σημερινή εκδήλωση και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, όλες τις προηγούμενες μέρες, ο χώρος του Πανεπιστημίου και της Εστίας του «στολίστηκε» με αφίσες και πανό που καλούν στη σημερινή εκδήλωση.

Εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις

Για την παρουσίαση της θέσης του ΚΚΕ για το «Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», τις επόμενες μέρες διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Στην Τρίπολη, η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ και οι ΟΒ Τρίπολης της ΚΝΕ οργανώνουν εκδήλωση σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις.
  • Στη Θεσσαλονίκη, η ΤΟ ΔΙΠΑΕ της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του ΕΚ Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από φοιτητές και μέλη ΔΕΠ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ