Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επαρκής κρατική χρηματοδότηση και όχι εμπορική χρήση στα σχολεία

«Δεν δεχόμαστε να γίνονται τα σχολεία των παιδιών μας χώρος εμπορικής δραστηριότητας», τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που δείχνει τον δρόμο για αξιοποίηση σχολικών κτιρίων.

Η ΑΣΓΜΕ αναφέρεται στην εγκύκλιο, που έρχεται ως εφαρμογή του νόμου για τα σχολεία που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με την οποία «είναι δυνατόν με απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου, η οποία γνωστοποιείται στον οικείο δήμο, να διοργανώνονται και να υλοποιούνται από τη σχολική μονάδα, μετά το πέρας του ωρολογίου διδακτικού προγράμματος και τη λήξη του ολοημέρου σχολείου, με ή χωρίς συνεργασία με τρίτους φορείς, εκδηλώσεις, προγράμματα και συνέδρια που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα (...) Τυχόν έσοδα από τις εκδηλώσεις αυτές εισπράττονται από την αρμόδια σχολική επιτροπή και αποδίδονται στη σχολική μονάδα μέσω αυτής».

Η ΑΣΓΜΕ τονίζει: «Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων σε κάθε Σχολικό Συμβούλιο και Σχολική Επιτροπή καταψηφίζουμε και μπλοκάρουμε με τη δράση μας όποια πρόταση έρθει για εμπορική χρήση του σχολείου. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε σε λίγο να μας ζητάνε και χρήματα για να κάνουμε εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία μας», δηλώνει η ΑΣΓΜΕ, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για «σύγχρονα, ασφαλή και ανοιχτά σχολεία στην κοινότητα. Θέλουμε σχολεία ζωντανά και το απόγευμα, ως ανοιχτούς χώρους αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και των δήμων και με μαζικούς διορισμούς μόνιμων σχολικών φυλάκων».

«Η χρηματοδότηση των σχολείων είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους», υπογραμμίζει η ΑΣΓΜΕ σημειώνοντας πως «ειδικά στις σημερινές συνθήκες, με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο, πρέπει με ευθύνη της κυβέρνησης να υπάρξει ουσιαστική αύξηση στα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών».

«Αντιπαλεύουμε και ακυρώνουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια αυτονομίας και κατηγοριοποίησης της σχολικής μονάδας.

Αντιπαλεύουμε στην πράξη το σχολείο που ετοιμάζουν, ένα σχολείο που θα λειτουργεί με σπόνσορες και χορηγίες, επειδή διαχρονικά υποχρηματοδοτείται η Παιδεία», τονίζουν οι γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ