Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περίεργη τροπή για τον κρατούμενο φοιτητή Β. Δημάκη

Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, στον οποίο για να μπορεί να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο είχε τοποθετηθεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο από χτες σταμάτησε να δίνει σήμα. Σε σχετική ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρει ότι «σήμερα (σ.σ. χτες), 17 Μαρτίου 2022, στις 12.17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την από 15/03/2022 απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η ΓΓΑΠ βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη». Κι όλα αυτά ενώ ήταν αριστούχος και είχε σχεδόν ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Δημάκης πριν λίγες μέρες είχε προχωρήσει σε τρίτη απεργία πείνας, καταγγέλλοντας ότι ενώ του απομένουν δύο υποχρεωτικά μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του, «το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο Αδειών αρνούνταν πεισματικά να εισάγει την αίτησή μου προς εξέταση». Σταμάτησε την απεργία πείνας πριν από δύο μέρες, αφού τελικά του δόθηκε η εκπαιδευτική άδεια που αιτούνταν.

Σε σχετική δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο η συνήγορος του Β. Δημάκη αναφέρει χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα: «Καταρχήν ελπίζω να είναι καλά και να μην του συνέβη κάτι άσχημο. Περαιτέρω, ελπίζω από βάθους να μην το έσκασε. Θα το θεωρούσα τρομερή βλακεία και μεγάλο κρίμα, όταν έχει μόνο 2 μαθήματα για να τελειώσει το πανεπιστήμιο και όταν με σωστή (μη παραβιάζουσα τις διεθνείς προδιαγραφές) καταμέτρηση του ευεργετικού υπολογισμού ημερών υπό κράτηση θα εδικαιούτο να αιτηθεί την υφ' όρον απόλυσή του. Πριν μερικές μέρες με διαβεβαίωσε ότι έχει συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά που ζήτησα για να προχωρήσουμε στο σχετικό αίτημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ