Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχειρήσεις αστυνομοκρατίας

Αλλη μία αστυνομική επιχείρηση - «σκούπα» πραγματοποιήθηκε προχτές στο κέντρο της Αθήνας. «Ενα νέο σχέδιο, πολύ οργανωμένο και με πολύμορφες δράσεις εξελίσσεται από την Ελληνική Αστυνομία», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Π. Θεοδωρικάκος, και προανήγγειλε τη συνέχιση των επιχειρήσεων αστυνομοκρατικού τύπου, θυμίζοντας τις επιχειρήσεις «Ξένιος Δίας» σε βάρος μεταναστών που γίνονταν παλιότερα.

Οπως ανακοινώθηκε, πραγματοποιήθηκαν 400 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν: 118 μετανάστες χωρίς χαρτιά και μεταφέρθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας, 9 συλλήψεις (6 για ναρκωτικά, 2 για παρεμπόριο, 1 για πλαστά έγγραφα), 26 έλεγχοι καταστημάτων (8 παραβάσεις για μάσκα), 92 τροχονομικές παραβάσεις, 3 κατασχέσεις προϊόντων από παράνομους πάγκους, 14 άτομα προσήχθησαν και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια. Σύμφωνα με καταγγελίες, πρόκειται για πολίτες που αντέδρασαν στους μαζικούς ελέγχους και τις προσαγωγές μεταναστών.

Και χτες τις πρωινές ώρες έγινε παρόμοια επιχείρηση στο Μοναστηράκι, όπου έγιναν 69 προσαγωγές μεταναστών που μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα, 2 συλλήψεις για ναρκωτικά, 6 συλλήψεις για παρεμπόριο, πάνω από 2.000 τροχαίες παραβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ