Παρασκευή 18 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Χάρη και ρυθμός ... δίνουν ραντεβού στο Φάληρο

Με κορυφαίες αθλήτριες να δίνουν το «παρών» στο κλειστό του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ στο Φάληρο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18 - 20 Μάρτη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής. Στη διοργάνωση, που αποτελεί την κορυφαία στον χώρο της γυμναστικής και διεξάγεται στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια, αναμένεται να συμμετάσχουν αθλήτριες από 16 χώρες, αρκετές εκ των οποίων θεωρούνται οι σημαντικότερες του αγωνίσματος αυτήν τη στιγμή.

Από ελληνικής πλευράς, τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν οι νεαρές πρωταθλήτριες του ατομικού Παναγιώτα Λύτρα και Εβίτα Γιαννοπούλου, καθώς και η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι), στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνη και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τον Σεπτέμβρη, αλλά και με τη σκέψη να φτάνει μέχρι την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής της Αθήνας, που αποτελεί και την πρώτη της σειράς στην έναρξη του νέου Ολυμπιακού κύκλου για το άθλημα, παρουσιάστηκε επίσημα σε συνέντευξη Τύπου. Σε αυτή ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Σταθόπουλος, στάθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός της πραγματοποίησης στη χώρα μας μετά από χρόνια μιας διεθνούς εμβέλειας διοργάνωσης στη ρυθμική γυμναστική. Παράλληλα, ευχήθηκε να αποτελέσει ορόσημο για τις αθλήτριες της Εθνικής αλλά και εφαλτήριο για τα παιδιά να έρθουν κοντά στο άθλημα.

Από πλευράς αθλητριών της Εθνικής, η Εβίτα Γιαννοπούλου μίλησε για τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, καλώντας τον κόσμο να δώσει το «παρών», αλλά και για τους δικούς της στόχους σε αυτή.

Ας σημειωθεί πως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τα μέτρα ασφάλειας που ορίζουν τα πρωτόκολλα για την πανδημία της Covid-19. Η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη, βάσει, ωστόσο, των όσων ορίζουν τα ιατρικά πρωτόκολλα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το σημερινό πρόγραμμα

15.00 - 16.30: Ατομικό Γυναικών | Α' Ομιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)

16.45 - 18.15: Ατομικό Γυναικών | Β' Ομιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)

18.30 - 19.00: Τελετή Εναρξης

19.00 - 19.45: Ανσάμπλ Γυναικών | 1ο σκέλος (5 Στεφάνια)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ