Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ψηλά οι ταξικές δυνάμεις

Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η «Αγωνιστική Ενότητα» στις εκλογές που έγιναν στο Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας. Η παράταξη, ουσιαστικά διατήρησε τη θέση που είχε και πριν τις εκλογές, ως επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης που της δείχνει μεγάλη μερίδα των ταχυδρόμων του Λεκανοπεδίου.

Σε σύνολο 1.200 ψήφων, πήρε 349 και 4 έδρες, η ΠΑΣΚΕ 423 ψήφους και 5 έδρες, η ΔΑΚΕ 175 και 2 έδρες, η «Παναττική» (σ.σ.: διάσπαση της ΠΑΣΚΕ) 152 ψήφους και 2 έδρες. Παράλληλα, η «Αγωνιστική Ενότητα» στέλνει 5 αντιπροσώπους στο ΕΚΑ και 9 στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, όσους δηλαδή έστειλε και στις προηγούμενες εκλογές.

Οπως αναφέρουν στελέχη της παράταξης, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ήταν ακόμα καλύτερα, αν κάποιοι από τους νέους εργαζομένους που ψήφισαν για πρώτη φορά σε εκλογές του Σωματείου, δεν υπέκυπταν σε πιέσεις παραγόντων της κυβέρνησης και της διοίκησης, και δεν κατευθύνονταν στις παρατάξεις που εκφράζουν το δικομματισμό στο χώρου των ΕΛΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της «Αγωνιστικής Ενότητας» δηλώνουν πως και τώρα θα παλέψουν για τη συσπείρωση των εργαζομένων των ΕΛΤΑ σε αγωνιστική και προοδευτική κατεύθυνση. Οτι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου ενιαίου ταχυδρομείου, προσανατολισμένο στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Αρνούνται τη λογική που θέλει το αγαθό της επικοινωνίας εμπόρευμα και τους καταναλωτές να το αγοράζουν πανάκριβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ