Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Προσυνέδριο καταγγελίας του ΚΚΕ;

«Προσυνέδρια» μέχρι τώρα ο ΣΥΝ έχει οργανώσει αρκετά. Σε ένα όμως επιφύλαξε ξεχωριστή μεταχείριση. Αυτό που αφορούσε «το συνδικαλισμό στη σύγχρονη εποχή» (21-23 Φλεβάρη). Το οποίο τελικά, όπως πλέον ομολογεί η ηγεσία του ΣΥΝ, έγινε μόνο και μόνο για να δώσει βήμα σε κάποιους να εκτοξεύσουν το αντιΚΚΕ μένος τους. Το χειρότερο είναι πως ο ίδιος ο Συνασπισμός επέλεξε να το «διαφημίσει» σαν μια αντικομμουνιστική φιέστα. Και εξηγούμαστε. Είναι το πρώτο προσυνέδριο για το οποίο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του εξέδωσε ανακοίνωση που υποτίθεται πως είναι συνοπτική των συμπερασμάτων του.

Απ' όλο τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στο προσυνέδριο - όποιος κι αν ήταν αυτός και για τον οποίο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη - μέσω των 40 περίπου τοποθετήσεων που έγιναν, ο ΣΥΝ επιλέγει να προβάλει, και όπως φαίνεται για το λόγο αυτό εξέδωσε και ανακοίνωση, εκείνες μόνο τις περιορισμένες στα δάχτυλα του ενός χεριού που έγιναν για το φάντασμα της οργανωτικής διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος. Η σχετική αναφορά στο Δελτίο Τύπου χρησιμοποιείται ως «πάσα» στην επόμενη υπογράμμιση πως «όλοι οι ομιλητές άσκησαν αυστηρή κριτική στις αποφάσεις του ΚΚΕ να λειτουργήσει το ΠΑΜΕ με τέτοιο τρόπο που να προετοιμάζει ιδεολογικά και πολιτικά την οργανωτική διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος». Οτι αυτοί οι «όλοι» ήταν οι γνωστοί 3-4 και ότι αποφάσεις του ΚΚΕ τέτοιου τύπου δεν υπάρχουν, είναι ψιλά γράμματα για τους συντάκτες της ανακοίνωσης.

Αν νομίζει η ηγεσία του ΣΥΝ πως μπορεί να χτίσει μία νέα αντικομμουνιστική ενότητα με τέτοια πολυκαιρισμένα ρετάλια σαν μόνη σανίδα σωτηρίας της, δεν έχει παρά να συνεχίσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ