Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
Συνέχεια στην πάλη ενάντια στην ακρίβεια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα η μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Με στόχο οι φετινές εκδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 1ης Μάη να αποτελέσουν σημαντικό σταθμό της πάλης των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, επιχείρηση και κλάδο ενάντια στην ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά τους, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται και τις επιπτώσεις του, εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται για το εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι πολύμορφες δράσεις, οι παρεμβάσεις για την ακρίβεια, εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, συσκέψεις για την καλύτερη οργάνωση της πάλης, οι ίδιες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως στην COSCO, όπου από χτες είναι ξανά σε απεργία.

Μετά και την επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη, την παρακαταθήκη που αυτή άφησε, εντείνονται οι ρυθμοί ώστε το κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, να μη μείνει κανένας ανενημέρωτος, να μπουν νέες δυνάμεις στον αγώνα.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις από Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Ομοσπονδίες. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Δεμένα τα βαπόρια, προετοιμάζονται οι ναυτεργάτες

Δεμένα θα μείνουν τα καράβια όλων των κατηγοριών στην Πρωτομαγιάτικη απεργία, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, ενώ αύριο στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την 1η Μάη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, μαζί με τα σωματεία «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ.

Πλούσια δραστηριότητα

Το Σάββατο 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα πραγματοποιήσει στα γραφεία του εκδήλωση για την 1η Μάη με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Το ΕΚΠ καλεί σε μαζική συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία του (οδός Κολοκοτρώνη), καλώντας τα σωματεία και τους υπόλοιπους εργατικούς - λαϊκούς φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών».

Η πορεία θα κατευθυνθεί στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών (τόπο απαγχονισμού αγωνιστών κατά την περίοδο της Κατοχής) και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, από μουσικό συγκρότημα με ντόπιους καλλιτέχνες και μουσικούς. Θα συμμετάσχουν η χορωδία «Αντηχώ» και το Χορευτικό Τμήμα του Οργανισμού, παρουσιάζοντας χορογραφίες.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα 2 Μάη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλίες και πολιτιστικά δρώμενα στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας Ηλείας (7.30 μ.μ.), αφιερωμένη στους μετανάστες εργάτες γης, από τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας και το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, εκτός του ανοίγματος στους χώρους δουλειάς, προετοιμάζει εκδήλωση για την Ιστορία της Πρωτομαγιάς το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απρίλη στα γραφεία του, ενώ θα γίνει και προβολή ταινίας.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης προετοιμάζει ήδη μουσικοαφηγηματική παράσταση για το Σάββατο 30 Απρίλη στα γραφεία του (7.30 μ.μ.), με ομάδα καλλιτεχνών από τα σωματεία - μέλη του και συμμετοχή των μουσικών Δ. Αραγιάννη και Δ. Φραγκόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ