Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Μέτρα εδώ και τώρα για την ακρίβεια που τσακίζει τον λαό

Κλιμακώνονται οι δράσεις διεκδίκησης και αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα

Καμίνια Πειραιά: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ
Καμίνια Πειραιά: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ
«

Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, μειώσεις στα τιμολόγια, στους φόρους, στα είδη ανάγκης εδώ και τώρα»: Με διεκδικήσεις όπως οι παραπάνω γενικεύονται οι κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς και Επιτροπές Αγώνα που συγκροτούνται στις γειτονιές καθημερινά. Με διαρκείς αγωνιστικές πρωτοβουλίες, πολιορκώντας καταστήματα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ ή άλλων παρόχων, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δημοτικές αρχές για μέτρα ανακούφισης, με οργάνωση της αλληλεγγύης από στέκια εργαζομένων κ.α. η δράση κλιμακώνεται σε όλη τη χώρα, αφού όλο και χειροτερεύει ο εφιάλτης της ακρίβειας για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο αυτό, κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ στα Καμίνια πραγματοποίησαν χτες το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Σωματεία και Επιτροπές της περιοχής ενάντια στην ακρίβεια, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

«Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Απαιτούμε μείωση τιμών και κατάργηση ΦΠΑ» έγραφε το πανό του Εργατικού Κέντρου. «Stop στις αυξήσεις σε ρεύμα και σε καύσιμα. Τώρα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος» σημείωνε η Επιτροπή Νίκαιας ενάντια στην ακρίβεια, μεταφέροντας την αγωνία των εργατικών - λαϊκών συνοικιών που βλέπουν το εισόδημα να κάνει «φτερά» με τον πρώτο λογαριασμό που φτάνει στο γραμματοκιβώτιο κάθε μήνα.

Από την παρέμβαση στο Περιστέρι για την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος
Από την παρέμβαση στο Περιστέρι για την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος
Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών με τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος επιβεβαιώθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς τους.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή την πολιτική που μας εξαθλιώνει», τόνισαν οι συγκεντρωμένοι. «Φτάνει πια, ως εδώ!» τονίζει το Εργατικό Κέντρο, επισημαίνοντας: «Δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες για να μη θιχτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς ρεύμα καμιά λαϊκή - εργατική οικογένεια. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε όποιον υποφέρει».

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης μια σειρά επιτροπές για την ακρίβεια που συγκροτήθηκαν πριν λίγες μέρες σε δήμους του Πειραιά με την πρωτοβουλία σωματείων και μαζικών φορέων, από τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, το Πέραμα.

Απαίτησαν την επανασύνδεση ρεύματος στο Περιστέρι

Μαζική μαχητική παρέμβαση στο ΔΕΔΔΗΕ στο Περιστέρι πραγματοποίησαν χτες οι Επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια των Σωματείων και Φορέων από Αγίους Αναργύρους - Καματερό, Ιλιον, Πετρούπολη και Περιστέρι, κάνοντας πράξη το «κανένας μόνος του».

Στην κινητοποίηση απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη στον εργαζόμενο, μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, που επειδή καθυστέρησε 10 μέρες να εξοφλήσει το υπέρογκο ποσό του λογαριασμού που ξεπερνά τον μισθό του, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, η εταιρεία έδωσε εντολή και του έκοψαν το ρεύμα. Να σημειωθεί ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έτρεξαν να κόψουν το ρεύμα, ενώ για την επανασύνδεση θέλουν 3 με 5 εργάσιμες μέρες, γιατί, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, δεν έχει προσωπικό...

«Στην απαίτησή μας σήμερα για άμεση επανασύνδεση όλοι δήλωναν αναρμόδιοι στη ΔΕΔΔΗΕ, παρότι ο συνάδελφος κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό και ήδη από την Παρασκευή το είχε πληρώσει», αναφέρουν οι Επιτροπές και καταγγέλλουν πως η διοίκηση έφτασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία για να ...αντιμετωπίσει τα σωματεία και τους φορείς που διεκδικούν το αυτονόητο το 2022.

Απαιτούν κανένα σπίτι να μην είναι χωρίς ρεύμα και αντί για ψίχουλα κοροϊδίας από την κυβέρνηση, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να αντιμετωπιστεί το τσουνάμι της ακρίβειας.

Επίσης, οι Επιτροπές σε Ιλιον, Πετρούπολη, Αγίους Αναργύρους - Καματερό καλούν σε σύσκεψη - συγκέντρωση, την Τετάρτη 27 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (δημαρχείο Ιλίου).

Δραστηριότητα ενάντια στην ακρίβεια και οργάνωση της αλληλεγγύης

Στη συγκρότηση Επιτροπής κατά της ακρίβειας προχώρησαν και σωματεία και φορείς στο Θριάσιο Πεδίο, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριάσιο, την Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας, τον Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας (μέλος ΟΓΕ), το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιου», οι Συνταξιούχοι Ελευσίνας, και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η οργάνωση πικετοφορίας - κινητοποίησης την Πέμπτη 28/4, στις 7 μ.μ., με σημείο συνάντησης απέναντι από τα «GOODY'S» στην Ελευσίνα.

Στο μεταξύ, την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στις λαϊκές οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν ακόμη και στα βασικά για την επιβίωσή τους εκφράζουν ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώνουν είδη τροφίμων και βασικά είδη σήμερα Τρίτη από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. και από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στα γραφεία των Συνταξιούχων ΙΚΑ στον πεζόδρομο της Αισχύλου.

Το Στέκι Αλληλεγγύης στο Ολυμπιακό Χωριό (Κακλαμανάκη 21) συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών αλληλεγγύης και τα Σωματεία που οργανώνουν τη δραστηριότητα καλούν όποιον εργαζόμενο έχει ανάγκη, όποιον θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του με οποιονδήποτε τρόπο, να επικοινωνήσει με το Στέκι (τηλ. 6976.006.275 και 6974.812.898). Μέρες και ώρες συλλογής ειδών αλληλεγγύης: Δευτέρα (18.00 - 20.00), Τρίτη (11.00 - 13.00), Τετάρτη (18.00 - 20.00), Παρασκευή (18.00 - 20.00).

Αντίστοιχα, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» θα είναι ανοιχτό για να παραλαμβάνει τρόφιμα καθημερινά τις ώρες 18.30 έως 20.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211.7054.821 από 18.30 έως 20.00, 6975.700.363 και στο email: stekiergazomenonkaineolaias@gmail.com.

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές

Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στην ακρίβεια συγκροτήθηκε μέσα από σύσκεψη και στην Καλαμαριά, που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του Σωματείου Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό, του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς (ΟΓΕ) και της Ενωσης Γονέων Καλαμαριάς. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από το Σωματείο εργαζομένων του δήμου Καλαμαριάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μπουμπουλίνα», το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Μέσα από τη σύσκεψη καθορίστηκε και το πρόγραμμα δράσης, που περιλαμβάνει: Μαζική δράση έξω από το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη Μακεδονία» αύριο Τετάρτη 20/4, στις 6.30 μ.μ. Εξορμήσεις με πανό και τραπεζάκι σε μεγάλα πάρκα: Στο Πάρκο Ουλωφ Πάλμε στην Κρήνη την Παρασκευή 29/4 στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Κηφισιάς στο Βότση την Παρασκευή 13/5 στις 7 μ.μ. και στον πεζόδρομο Καλαμαριάς το Σάββατο 14/5 στις 11 π.μ. Τέλος, παρέμβαση έξω από τη ΔΕΗ στο Βότση, την Τρίτη 10/5 στις 10 π.μ.

Τη δραστική μείωση των τιμολογίων ύδρευσης και καθαριότητας για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες διεκδικεί με παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει σήμερα Τρίτη, στις 10.30 π.μ. στο δήμο Αργοστολίου, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Παρέμβαση στην Περιφέρεια Κρήτης για την ενίσχυση των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη, στις 11 π.μ., συνδικάτα και μαζικοί φορείς του Ηρακλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια χωρίς σπίτι, ρεύμα και νερό!(2022-07-08 00:00:00.0)
Αμεση παρέμβαση για την επανασύνδεση ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια(2022-05-13 00:00:00.0)
Μεγαλοβδομάδα χωρίς ρεύμα για μονογονεϊκή οικογένεια!(2022-04-28 00:00:00.0)
Απλώνεται το αγωνιστικό κάλεσμα για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος(2022-02-11 00:00:00.0)
Ολοκληρώνονται αύριο οι εκλογές στο κλαδικό Σωματείο Ενέργειας(2020-02-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στο κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας(2020-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ