Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Χώρος δουλειάς» όλη η Ελλάδα για εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Λέσβου

Εταιρεία πιέζει εργαζόμενους να πάνε στη Σαντορίνη να δουλέψουν αξιοποιώντας απαράδεκτο όρο σε σύμβαση εργασίας

Την εταιρεία «Brinks Security» «για το πρωτοφανές κλίμα πίεσης και εκβιασμών που έχει εξαπολύσει μέρες τώρα στους υπαλλήλους φύλαξης του αεροδρομίου» καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και απαιτεί από την εταιρεία να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια εξαναγκασμού των εργαζομένων.

Οπως σημειώνει, η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης για να συμπληρωθούν οι βάρδιες «χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για την κάλυψη των εξόδων παραμονής τους στο νησί. Στην αυτονόητη άρνηση των εργαζομένων να μετακινηθούν επιβαρυνόμενοι με όλα αυτά τα έξοδα και τους δυσχερέστερους όρους εργασίας, η εργοδοσία απαντά προτάσσοντας την υποχρεωτικότητα της μετακίνησης των υπαλλήλων βάσει της σύμβασής τους φτάνοντας μέχρι και να κατηγορεί τους εργαζομένους για "εκβιασμό" επειδή δεν συμμορφώνονται!».

Η αξιοποίηση από την εργοδοσία του όρου της σύμβασης, σχολιάζει η Ενωση, «ο οποίος ορίζει χώρο εργασίας όλη την Ελλάδα, σημαίνει ουσιαστικά ότι αλλάζει αιφνιδιαστικά η ζωή του εργαζομένου και της οικογένειάς του συν το ότι δεν καλύπτονται τα έξοδα στέγασης, σίτισης και τα εκτός έδρας στους εργαζομένους που έχουν κατοικία τη Λέσβο, επιβαρύνοντας τον ήδη χαμηλό μισθό που παίρνουν οι εργαζόμενοι. Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη μιας και για τα δικά του συμφέροντα ψηφίζονται οι νόμοι και όχι για τους εργαζομένους που επιτρέπεται μέχρι και να απολύονται με τη δικαιολογία ότι δεν είναι συνεργάσιμος κάποιος ο οποίος δεν μετακινείται εκτός τόπου κατοικίας».

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, αντιπροσωπεία του οποίου πραγματοποίησε περιοδεία στο αεροδρόμιο, σημειώνει ότι η εταιρεία «καλεί τους εργαζόμενους ή να δεχτούν τη μετακίνησή τους σε άλλο αεροδρόμιο ή να υπογράψουν οικειοθελή παραίτηση» και καταγγέλλει ότι «ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε ομίλου, οι εργαζόμενοι γίνονται βορά, μπροστά στον φόβο της ανεργίας, υπογράφοντας άθλιες συμβάσεις εργασίας με επαίσχυντους όρους και χαμηλές αποδοχές». Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει τη στήριξή τους στους εργαζόμενους και τους καλεί να μην υποκύψουν στον εκβιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ