Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τίμησαν τους εργαζόμενους που πέρσι έχασαν τη ζωή τους

Λουλούδια στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι, που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια εργασιών στον πύργο ψύξης της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, άφησαν την Παρασκευή, μέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από το εργοδοτικό έγκλημα, το ΣΕΕΕΝ και το Σωματείο Οικοδόμων Κοζάνης, μαζί με εργαζόμενους του εργοταξίου και του ΑΗΣ.

Εκ μέρους του ΣΕΕΝ, λουλούδια κατέθεσε ο πρόεδρος του σωματείου, Σταύρος Μωυσιάδης, ενώ εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων ο Παναγιώτης Χαρισόπουλος, γραμματέας του ΔΣ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία τονίζουν πως «1 χρόνο μετά, τα ερωτηματικά για αυτήν την τραγωδία παραμένουν αναπάντητα, για το πώς και γιατί χάθηκαν έτσι άδικα δυο συνάδελφοι στον καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο» και προσθέτουν πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, «που λογαριάζουν τις ζωές μας ως αριθμούς».

Τα σωματεία καλούν επίσης τους εργαζόμενους να τιμήσουν τους νεκρούς της εργατικής τάξης με την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ