Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι στην Υγεία για τον μήνα Μάρτη

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας που έχουν προσληφθεί μέσω των ειδικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ δεν έχουν πληρωθεί για τον Μάρτη. Ο λόγος είναι ότι ο Οργανισμός δεν προέβλεψε να καταβάλει εγκαίρως τη μισθοδοσία, ώστε να μη συμπέσει με το διάστημα που δεν πραγματοποιούνταν τραπεζικές συναλλαγές λόγω της τραπεζικής αργίας και του Πάσχα των Καθολικών (15/4 - 18/4).

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί η καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς συχνά παραβιάζεται ακόμα κι αυτή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ για πληρωμή της μισθοδοσίας τη 15η μέρα του μήνα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται και η αδικία σε βάρος τους με τη μη καταβολή επιδόματος τέκνων, αλλά και με τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών για μισθολογική εξέλιξη. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο», επισημαίνοντας τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Απαιτεί κάθε μήνα να καταβάλλεται χωρίς καθυστέρηση η μισθοδοσία, να χορηγηθεί αναδρομικά επίδομα τέκνου σε όσους εργαζόμενους πληρούν τις προϋποθέσεις και να αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όπως και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, και να ληφθούν υπόψη αναδρομικά για τη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ