Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Η διοίκηση εμποδίζει τόσο το συνέδριο όσο και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Για κατάσταση εκφυλισμού και ανυποληψίας καταγγέλλουν την πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα», καθώς, όπως σημειώνουν, όχι μόνο δεν προχωρά σε Συνέδριο, αλλά βάζει εμπόδια και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Οπως αναφέρει, με αφορμή τη στάση της πλειοψηφίας, τώρα αποφάσισε να μην κάνει ούτε το «ελάχιστο», να συνεδριάσει το ΔΣ. Και «εξήγγειλε κινητοποίηση χωρίς καν να συνεδριάσει το ΔΣ και μάλιστα καλεί και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να ανταποκριθούν!».

Να σημειώσουμε ότι οι εκλεγμένοι με την «Ταξική Ενότητα» είχαν ζητήσει με επιστολή τους να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο ορισμός ημερομηνίας για διεξαγωγή Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου. Ωστόσο στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 18 Απρίλη συνεδρίαση, στην οποία θα λαμβανόταν απόφαση και για τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, δεν υπήρξε απαρτία, καθώς απουσίαζαν όλα τα μέλη της παράταξης ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και τα μισά μέλη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλεγμένοι της «Ταξικής Ενότητας» σημειώνουν ακόμα ότι αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση για την Τετάρτη 27 Απρίλη, λίγα μόλις 24ωρα πριν την Πρωτομαγιά, χτες, σε τοπικά μέσα δημοσιεύτηκε κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, χωρίς να έχει λάβει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο!

«Δεν μένει πια καμιά αμφιβολία ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΕ μόνο εμπόδια μπορεί και θέλει να βάλει στον συντονισμό των σωματείων της Εύβοιας, στην οργάνωση του αγώνα που τόσο έχουμε ανάγκη», τονίζουν οι εκλεγμένοι της «Ταξικής Ενότητας», καλώντας κάθε τίμιο συνδικαλιστή «να απαιτήσει να γίνει άμεσα συνέδριο εργατών και να πάψει μια διορισμένη διοίκηση να κάνει κουμάντο με το έτσι θέλω».

Σημειώνουν επίσης πως «επιβεβαιώνεται ότι πρέπει να δυναμώσει ο συντονισμός και οι κοινές πρωτοβουλίες των σωματείων, που με επιτυχία προχωρούν το τελευταίο διάστημα με τις συσκέψεις σωματείων, για την απεργία, για την προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την πραγματοποίησης ΔΣ, ΓΣ, περιοδειών, πολύμορφων δράσεων» και απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1 Μάη, στις 10 π.μ., στην Παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλεπάλληλες παραιτήσεις στο ΔΣ και συνεχής μετάθεση της παράδοσης του ταμείου(2018-06-29 00:00:00.0)
Διαλυτικές και απαράδεκτες μεθοδεύσεις στη συγκρότηση των διοικήσεων(2018-04-20 00:00:00.0)
Ζητά εξηγήσεις για την παρουσία του ΣΔΟΕ(2017-11-02 00:00:00.0)
Καταγγελία για το Εργατικό Κέντρο Σερρών(2014-07-12 00:00:00.0)
Δε θέλει συγκέντρωση στη Χαλκίδα(2000-09-30 00:00:00.0)
Ταξικό, αγωνιστικό, ενωτικό προσκλητήριο για Μέτωπο Αντίστασης(2000-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ