Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ
Εργάτης έπεσε από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το Σάββατο στη Χαλυβουργία Βόλου (Β'ΒΙΠΕ) όταν 54χρονος εργάτης έπεσε από μεγάλο ύψος. Συγκεκριμένα, ο εργάτης έπεσε από σκαλωσιά, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να υποστεί πολλαπλά κατάγματα, ενώ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το «ατύχημα» και την απόδοση ευθυνών απαιτεί το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», αναδεικνύοντας ότι τα μέτρα προστασίας θεωρούνται κόστος, γι' αυτό είναι ανύπαρκτα, ενώ θυμίζει ότι «η "Χαλυβουργία" έχει βαρύ παρελθόν σε εργατικά ατυχήματα και παρ' όλα αυτά η εργοδοσία δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα».

Θυμίζει ακόμα ότι στην επιχείρηση «παραμένουν οι μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν το 2012, καθώς επίσης και δεκάδες συνάδελφοι, εδώ και χρόνια, δουλεύουν με το άθλιο καθεστώς μηνιαίων συμβάσεων», και αναδεικνύει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν: Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο. Τακτικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ