Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αλλεπάλληλες παραιτήσεις στο ΔΣ και συνεχής μετάθεση της παράδοσης του ταμείου

Τα ερωτήματα που προξενούν οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας επισημαίνει η «Ταξική Ενότητα» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την περασμένη Τετάρτη, με θέμα την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου, Στ. Μπασινά, «η αντικατάστασή του παραπέμφθηκε για επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι ενώ η νέα διοίκηση έχει συγκροτηθεί σε σώμα εδώ και δύο μήνες, μετά από το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου στις αρχές Μάρτη, δεν έχει ολοκληρωθεί η παράδοση του ταμείου στην εκπρόσωπο της «Ταξικής Ενότητας» που έχει εκλεγεί στη θέση της ταμία. Η παράδοση - παραλαβή του ταμείου, παρά τις ενέργειες της «Ταξικής Ενότητας», μετατίθεται από τη μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην άλλη, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν «εκκρεμότητες» που πρέπει να διευθετηθούν.

Αποφάσεις μετά από προτάσεις της «Ταξικής Ενότητας»

Η «Ταξική Ενότητα» έθεσε επίσης στην προχτεσινή συνεδρίαση δύο προτάσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν ομόφωνα: Η πρώτη αφορά την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στο Εμπόριο στις 15 Ιούλη, για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. Η δεύτερη αφορά ψήφισμα καταγγελίας του εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος έχει εκτός από την ιδιότητα του συνδικαλιστή και αυτή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Ανώνυμης Εταιρείας.

«Οι ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ του ΕΚΕ (...) για την προκήρυξη της απεργίας στις 15/07/2018 και για την καταγγελία του συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου δεν απαλλάσσουν την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΕ από τις ευθύνες της», τονίζει η «Ταξική Ενότητα» και προσθέτει: «Η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας μπορεί να γίνει με την οργανωμένη δράση των εργαζομένων του κλάδου μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, που βλέπουν να ασφυκτιούν και να μη βελτιώνεται η κατάστασή τους από την απελευθέρωση του ωραρίου. Δεν θα γίνει από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που συνεχίζει να υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική, τα συμφέροντα της εργοδοσίας και να προάγει το συμβιβασμό». Οπως εξηγεί, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας συνεχίζουν να καλούν τους εργαζόμενους στο δρόμο του συμβιβασμού και της απεργοσπασίας, όπως αποδείχτηκε από την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση αλλά και την τελευταία απεργία στις 30/5.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η διοίκηση εμποδίζει τόσο το συνέδριο όσο και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς (2022-04-21 00:00:00.0)
Ζητά εξηγήσεις για την παρουσία του ΣΔΟΕ (2017-11-02 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας (2017-05-04 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία (2013-05-14 00:00:00.0)
Καλεί σε κοινή πάλη για κυριακάτικη αργία - ωράριο (2009-09-04 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο ταξικός προσανατολισμός (2000-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ