Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καταγγέλλει την απόλυση 200 εργαζομένων από την «Tripsta»

Την εργοδοσία της «Tripsta S.A.» (travelplanet24, airtickets, tripsta) για την απόλυση άνω των 200 εργαζομένων από τα γραφεία της στην Αθήνα καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) να πάρει θέση για τις εξελίξεις.

Την περασμένη Τετάρτη η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους τη διακοπή της λειτουργίας της, επικαλούμενη ως πρόσχημα φωτιά που ξέσπασε στον κεντρικό server. «Η αλήθεια είναι πως τα επιχειρηματικά σχέδια της εργοδοσίας για να αυξήσει την κερδοφορία της δε λογαριάζουν τη ζωή και τις ανάγκες όλων αυτών των εργαζομένων που έστειλε απροειδοποίητα στην ανεργία μέσα σε μία μέρα», σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα.

Υπενθυμίζει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία «διαφημιζόταν ως μοντέλο ανάπτυξης στον κλάδο πατώντας πάνω στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στις ατελείωτες ώρες και την πίεση, με μισθούς πείνας των 500 ευρώ». Στο έδαφος αυτό, ο διευθύνων σύμβουλός της έκανε λόγο για «επένδυση στους ανθρώπους», ενώ πανηγύριζε για τα ρεκόρ «που κάθε χρόνο σπάνε στον κλάδο του τουρισμού, τις 3 εκατ. πωλήσεις εισιτηρίων με έσοδα κοντά στα 740 εκατ. ευρώ για το 2017, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σχέση με το 2016».

«Αποδεικνύεται ότι αυτά τα success story, που διαφημίζονται από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, δεν συμπεριλαμβάνουν τους εργαζόμενους που βιώνουν την ανασφάλεια για το αν αύριο θα έχουν δουλειά, αν θα μπορούν να ζήσουν εκείνοι και οι οικογένειές τους», υπογραμμίζει η Επιτροπή.

Επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης που με την πολιτική της στρώνει το έδαφος στα «επιχειρηματικά σχέδια» και αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους σε αυτά, αλλά και τις ευθύνες των δυνάμεων που πλειοψηφούν στον ΠΑΣΕΝΤ. «Οσο και να καυχιούνται για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ για τα τουριστικά γραφεία, η αλήθεια είναι ότι αυτή έχει μείνει στα χαρτιά. Πάνω στη δική μας απλήρωτη δουλειά θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, όπως και η "Tripsta", όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τέλος, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο «να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις, να μπουν στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την οργάνωση απέναντι στους εργοδότες και την πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζει τη ζωή μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα μπροστά στην τελική ευθεία των εκλογών στον ΠΑΣΕΝΤ (2018-12-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα ενίσχυσής της απευθύνει η ΔΑΣ (2018-11-21 00:00:00.0)
Να μην περάσουν τα άθλια μαγειρέματα ενόψει των εκλογών του σωματείου (2018-11-13 00:00:00.0)
Εθνική υπόθεση τα κέρδη (2016-09-28 00:00:00.0)
Προκλητικοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες του Τουρισμού (2012-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ