Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνθήκες εκμετάλλευσης για τους πρακτικάριους στα ξενοδοχεία

Τις συνθήκες υπερεκμετάλλευσης που αντιμετωπίζουν οι νέοι που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα ξενοδοχεία της περιοχής καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου. Οπως αναφέρει, ήδη υπάρχουν καταγγελίες για υπερωρίες και εργασία εκτός προβλεπόμενου ωραρίου σε ξενοδοχεία της Χερσονήσου, ενώ καθώς η σεζόν προχωρά η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει.

«Οι ξενοδόχοι αξιοποιούν στο έπακρο τη μαθητεία, ώστε να έχουν όσο γίνεται πιο φθηνό εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση. Η πλειοψηφία των σπουδαστών δουλεύει από ήλιο σε ήλιο, με κομμένα ρεπό και με το μισθό - χαρτζιλίκι των 300 ευρώ, ενώ η εντατικοποίηση "χτυπάει κόκκινο", με τον κίνδυνο των εργατικών "ατυχημάτων" να είναι καθημερινός», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια εγκαινίων σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, με τις οποίες χαρακτήρισε την Κρήτη «ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης» και προανήγγειλε «νέο ρεκόρ αφίξεων για το 2018», η Επιτροπή Αγώνα σχολιάζει πως «η "ανάπτυξή" τους βασίζεται στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας».

Η Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα σε κάθε μαθητή που κάνει πρακτική στα ξενοδοχεία, συνολικά στους νέους εργαζόμενους του κλάδου, και τους καλεί να μη δεχτούν να γίνουν σκλάβοι στο όνομα της «εκπαίδευσης» και της «απόκτησης εμπειρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ