Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Παρέμβαση για το ωράριο και τις συνθήκες εντατικοποίησης στη «Pharmathen»

Τις συνθήκες εντατικοποίησης που επικρατούν στα εργοστάσια της επιχείρησης «Pharmathen», στην Παλλήνη και στις Σάπες Ροδόπης, έθεσε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) και του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής σε εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας, σε συνάντηση που είχαν στις αρχές Ιούνη στα γραφεία της τελευταίας.

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία έκαναν σαφές ότι διαφωνούν με την εφαρμογή του κυλιόμενου ωραρίου, το οποίο «αντιβαίνει στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που παρ' όλη τη λήξη της εξακολουθεί να ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου, ενώ για τους παλαιότερους εργαζόμενους ισχύει με τη μορφή ατομικών όρων». Επίσης, έθεσαν θέμα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, καλύτερου και έγκαιρου προγραμματισμού των καλοκαιρινών αδειών. Από την πλευρά της εταιρείας δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση, πέρα από μια γενικόλογη υπόσχεση για νέες προσλήψεις προσωπικού.

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια σταδιακή χειροτέρευση των όρων και των συνθηκών εργασίας στη "Pharmathen", με διολίσθηση σε εξοντωτικά ωράρια», τονίζουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο. Οπως εξηγούν, η εταιρεία ανοίγει το δρόμο και στους υπόλοιπους εργοδότες, «οι οποίοι διαχρονικά έχουν στόχο το σπάσιμο του πενθημέρου συνολικά, όπως φάνηκε και από την πρόταση που κατέθεσαν πρόσφατα στην Ομοσπονδία μας για εβδομαδιαία εργασία από Δευτέρα έως Σάββατο».

Καλούν τους εργαζόμενους «να μην ανεχτούν άλλο τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς τους, να οργανωθούν, να στρατευτούν με το Συνδικάτο και την κλαδική Ομοσπονδία», παλεύοντας «για καλύτερους όρους και συνθήκες δουλειάς, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, για όλα όσα μας ανήκουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ