Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους

Οι συνθήκες δουλειάς, τα προβλήματα και η αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου τέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από αντιπροσωπεία των εργαζομένων και του σωματείου τους, της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και το Σωματείο είχαν κάνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πέρσι το καλοκαίρι, για τα εργατικά «ατυχήματα», τις συνθήκες υγιεινής, τις απλήρωτες υπερωρίες και την επέκταση του ωραρίου από τις 40 στις 48 ώρες, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων από την εταιρεία - εργολάβο. Είχαν ζητήσει τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, «την οποία ουδέποτε και λάβαμε», όπως τονίζουν.

Σήμερα, στα παραπάνω προβλήματα προστίθεται η αβεβαιότητα για τις θέσεις και το καθεστώς εργασίας τους, καθώς στις 31 Αυγούστου λήγει η σύμβαση παραχώρησης του εργοστασίου στην εταιρεία - εργολάβο που το διαχειρίζεται. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος εργολάβος, είτε αυτός είναι κάποιος ιδιώτης είτε είναι ο δήμος, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα αποδεχτούν καμία βλαπτική μεταβολή στα εργασιακά τους δικαιώματα. Στην περίπτωση που το εργοστάσιο δεν λειτουργήσει προσωρινά, λόγω εργασιών συντήρησης, διεκδικούν αποζημίωση των εργαζομένων με πλήρεις αποδοχές και επαναφορά όλων στις θέσεις εργασίας τους. Οπως αναφέρει το Σωματείο, στα παραπάνω ζητήματα «η δημοτική αρχή τοποθετήθηκε με ασάφειες» πως έχει την «πρόθεση» να αναλάβει τη διαχείριση του ΚΔΑΥ.

Το σωματείο ξεκαθαρίζει πως οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω και διεκδικούν: Τακτική συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ουσιαστικό έλεγχο από την Τεχνική Επιθεώρηση. Τήρηση όλων των μέτρων και κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Αμεση εξόφληση της απλήρωτης υπερωρίας. Καταβολή της μισθοδοσίας το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, χωρίς καθυστερήσεις, εφάπαξ χωρίς έναντι μισθού. Επαναφορά των ΒΑΕ. Κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Κανένας διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων. Υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στήριξαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει το ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ