Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καταγγέλλουν την απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα της «Leroy Merlin»

Την απόλυση εργαζόμενης από το κατάστημα της επιχείρησης «Leroy Merlin» στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και τα κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων της Αττικής.

«Η συνάδελφος εργαζόταν ως 4ωρη ταμίας στη συγκεκριμένη εταιρεία ακούραστα επί 10 χρόνια και απολύεται με τη δικαιολογία ότι δεν είναι "αποδοτική"», αναφέρουν. Επισημαίνουν ακόμα ότι η εργαζόμενη αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας (σκλήρυνση κατά πλάκας), πράγμα που δεν εμπόδισε ωστόσο την εργοδοσία να την απολύσει.

«Απαιτούμε να γυρίσει τώρα στην εργασία της η συναδέλφισσα», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λαυρίου. Καλούν σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, Συλλόγους Γυναικών να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για την ακύρωση της απόλυσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφος απολύεται γιατί σύμφωνα με την εταιρεία έχει πέσει η απόδοσή του», σημειώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η απόλυση, επισημαίνουν, είναι «η κορύφωση μιας σειράς επιπλήξεων και στοχοποίησης από την εργοδοσία», στο επίκεντρο της οποίας τις περισσότερες φορές βρίσκονται εργαζόμενοι που αμείβονται με τους όρους που ίσχυαν στην τελευταία κλαδική Σύμβαση και αποτελούν «εργατικό κόστος» για την εργοδοσία. «Θέλουν εργαζόμενους φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς κανένα δικαίωμα και δεν διστάζουν να στέλνουν στην ανεργία συναδέλφους που έχει κλονιστεί η υγεία τους», υπογραμμίζουν.

«Η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα, η δουλειά τις Κυριακές, οι εργαζόμενοι με 4ωρες συμβάσεις, ο μισθολογικός διαχωρισμός σε παλιούς και νέους συναδέλφους, με αρκετούς συναδέλφους να παίρνουν μισθό - χαρτζιλίκι, είναι ένα μικρό δείγμα των όσων βιώνουν οι εργαζόμενοι και σε αυτήν την εταιρεία», περιγράφουν τα σωματεία και προσθέτουν πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων «αμείβεται πλέον με το αίσχος της ΓΣΕΕ των 586 και 511 ευρώ μεικτά, ως ενοικιαζόμενοι με 4ωρη σύμβαση μήνα, σπαστά ωράρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ