Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στη ΛΑΙΛΑΠΑ της τηλε-χειραγώγησης

Τη βαθύτερη ουσία και τις πραγματικές διαστάσεις του σοβαρού και ιδιαίτερα επίκαιρου προβλήματος της ενημέρωσης και του ρόλου των ηλεκτρονικών ΜΜΕ ανέδειξε, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη σχετική εκδήλωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στο Ζάππειο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην ενημέρωση και στον πολιτισμό είναι πρωτογενώς η ασυδοσία της μεγάλης πλειοψηφίας των ΜΜΕ στο όνομα της τηλεθέασης, σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, και συνέχισε: Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος και όχι έξω και πάνω από αυτό. Αν οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, κρατικών και ιδιωτικών, έκαναν αντικειμενική ενημέρωση, αυτό θα σήμαινε ότι κόβουν το ένα από τα τέσσερα πόδια της καρέκλας τους, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την άθλια σημερινή κατάσταση.

Θέτουμε σε συζήτηση το ζήτημα των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και υπογράμμισε την ανάγκη, να αντιδράσουν πιο αποφασιστικά οι μαζικές οργανώσεις, οι προοδευτικοί και πνευματικοί άνθρωποι, αλλά και οι δημοσιογράφοι, στη λαίλαπα της παραπληροφόρησης, των αντιδραστικών προτύπων, της αποσιώπησης και της χυδαιότητας.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ