Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις τιμής στη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, 9η Μάη 1945.

Αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ, οι ΟΒ Πετρούπολης της ΚΝΕ και το Παράρτημα Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν προβολή ταινίας για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Αθανασίου Διάκου και Μπουμπουλίνας).

Την Κυριακή 15 Μάη:

-- Στις 11 π.μ. οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αγία Βαρβάρα και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν σε εκδήλωση για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Προφήτη Ηλία.

- Στις 7 μ.μ. οι Οργανώσεις Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν σε εκδήλωση με θέμα «80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ. Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε», στο ανοιχτό θέατρο «Μάνος Ξυδούς». Θα μιλήσουν η Σέβη Κοσμοπούλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ, και η Βάγια Παπασωτηρίου -Λύτρα, πρόεδρος του Παραρτήματος Αγίων Αναργύρων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ιστορικοί περίπατοι

Το Σάββατο 14 Μάη, στις 6 μ.μ., η Τομεακή Οργάνωση Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο, ο οποίος θα ξεκινήσει από το σπίτι όπου ιδρύθηκε η θρυλική ΕΠΟΝ, στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας αρ. 3 στους Αμπελόκηπους, θα συνεχιστεί στα Προσφυγικά, στους τοίχους με τις σφαίρες, και από κει στις Φυλακές Αβέρωφ και στην Ευελπίδων.

Κυριακή 15 Μάη:

-- Στις 11 π.μ. και στις 6 μ.μ. η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής διοργανώνει ιστορικό περίπατο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στις 29 Μάη με θέμα «Απεργία ΤΤΤ 1942. Η πρώτη νικηφόρα απεργία στην κατεχόμενη Ευρώπη. Η Ιστορία διδάσκει: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Τα βασικά σημεία του περιπάτου: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Κοτζιά) - οδός Κοραή (γραφεία ΕΑΜ) - κτίριο Κωλέττη - Μέγαρο Σταδίου 15 - πλατεία Συντάγματος.

-- Στις 11 π.μ. οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία διοργανώνουν ιστορικό περίπατο με θέμα «Περπατάμε και μαθαίνουμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Θα ξεκινήσει από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Αλσούπολη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ