Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να πουλάει φτηνά» την εμπλοκή!

Την κυνική παραδοχή ότι η Ελλάδα «πουλάει φτηνά» την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς έκανε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», υπερασπιζόμενος επί της ουσίας την εμπλοκή αλλά με μεγαλύτερο αντίτιμο για την εγχώρια αστική τάξη, αφού είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνη για τον λαό.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας. Η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ. Εχει δεσμεύσεις, αλλά η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι μια χώρα η οποία θα πουλάει φτηνά τη συμμετοχή της και την παροχή βοήθειας στους συμμάχους της. Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικεί να παίρνει από τις συμμαχίες και από τις συμφωνίες την αναβάθμιση του ρόλου και της παρουσίας της. Και, κυρίως, εγγυήσεις ασφαλείας από τους συμμάχους έναντι της Τουρκίας και της τουρκικής επιθετικότητας»!

Και συνέχισε: «Δεν μπορεί εμείς να δίνουμε "ελευθέρας" μεθαύριο στο ΝΑΤΟ (...) Δεν μπορεί εμείς να δώσουμε "πράσινο φως" μεθαύριο για να υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας για τις σκανδιναβικές χώρες έναντι της Ρωσίας και να μη ζητάμε, να μην απαιτούμε εμείς εγγυήσεις ασφαλείας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας για την Ελλάδα και την Κύπρο».

«Αυτό που λέτε τώρα το είχατε σαν αίσθηση όταν βλέπατε τον Τραμπ και συζητούσατε εκείνο το πρόγραμμα αναβάθμισης των "F-16";», ρωτήθηκε στη συνέχεια. «Απολύτως», απάντησε, επιβεβαιώνοντας τα παζάρια που γίνονται πίσω από τις πλάτες του λαού, ο οποίος χρυσοπληρώνει εξοπλισμούς και εκτίθεται σε τεράστιους κινδύνους λόγω της κλιμάκωσης της εμπλοκής. Και συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Των "F-16" σε "Viper". Να τα βάλουμε στη σειρά. Είχαμε αυτό το δόγμα στο μυαλό μας όταν προωθούσαμε τις στρατηγικές συνεργασίας τις τριμερείς με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ, Ελλάδα - Κύπρος - Αίγυπτος. Το 3+1, τον Στρατηγικό Διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παρουσία και των Ηνωμένων Πολιτειών στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με στόχο τον αγωγό "EastMed"».

Ο Αλ. Τσίπρας προχώρησε και σε άλλες παραδοχές, όπως ότι η «πράσινη μετάβαση» έχει κόστος, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής το ποιος θα το πληρώσει, όταν έχει αποκαλυφθεί πλήρως ότι αυτό το κόστος μετακυλίεται ατόφιο στις πλάτες των λαών. Και πρόσθεσε: «Ούτως ή άλλως, τώρα, για να είμαστε ειλικρινείς, περνάμε σε μια περίοδο που μετά τις αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή, όλη η στρατηγική, η παγκόσμια στρατηγική για το μέλλον, είναι τα καλώδια ηλεκτρικής διασύνδεσης, γιατί σιγά σιγά μετά το 2035 θα φύγουμε από τις εξορύξεις (...) Κοστίζει η πράσινη μετάβαση. Αρα, εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η προοδευτική πρόταση είναι η στήριξη της πράσινης μετάβασης και των πράσινων πολιτικών, αλλά με ένα σχέδιο οικονομικό που θα έχει κοινωνικό πρόσημο, που δεν θα μεταφέρει τα βάρη στους πολλούς και τα οφέλη στους λίγους»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, καμία συμμετοχή στη σφαγή σε Λίβανο και Παλαιστίνη! (2024-09-28 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και αστικών κομμάτων για την εμπλοκή της Ελλάδας (2024-08-01 00:00:00.0)
Τα παζάρια ΕΕ - Τουρκίας γίνονται σε βάρος των λαών της περιοχής (2018-03-28 00:00:00.0)
Επίσκεψη Βενιζέλου στην Κύπρο (2013-07-06 00:00:00.0)
Ενα επικίνδυνο παζλ (2011-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ