Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ
Καμία στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, καμία συμμετοχή στη σφαγή σε Λίβανο και Παλαιστίνη!

Καμία στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ!

Να πάψει κάθε ανεφοδιασμός της πολεμικής μηχανής των μακελάρηδων από τη «Motor Oil» και όποια άλλη υποδομή στη χώρα μας στηρίζει τη σφαγή!

Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, που σφαγιάζονται από τις ισραηλινές επιδρομές!

* * *

Τα παραπάνω θα ακουστούν δυνατά το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, στο συλλαλητήριο όπου καλούν δεκάδες σωματεία και φορείς από την Αττική και την Πελοπόννησο.

Πρόκειται για την περιοχή που φιλοξενεί το διυλιστήριο της «Motor Oil», από το λιμάνι της οποίας διαρκώς ανεφοδιάζονται δεξαμενόπλοια που καταλήγουν στο Ισραήλ, για να συνεχίζεται το έγκλημα στη Μέση Ανατολή.

Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε το πρόσφατο μεγάλο βιομηχανικό ατύχημα (βλ. σχετικό θέμα), με τις εκρήξεις, την κόλαση φωτιάς που ακολούθησε και τους τραυματίες εργάτες να υπενθυμίζουν τον εφιάλτη με τον οποίο βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι κάτοικοι και εργαζόμενοι σε βιομηχανικές περιοχές όπως η συγκεκριμένη, ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα κ.ά.

Ενα συμβάν που λίγο έλειψε να φέρει εκατόμβη νεκρών, ενώ σε συνδυασμό με τις πολεμικές μπίζνες και της συγκεκριμένης επιχείρησης στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων του κεφαλαίου, δίνει «στο πιάτο» τους αμέτρητους λόγους που έχουν ο λαός και η νεολαία να βρεθούν στον δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενάντια στην πολιτική που εντείνει την επίθεση σε κάθε δικαίωμα και ανάγκη των εργαζομένων. Που από τη μία φέρνει την ένταση της εκμετάλλευσης, τα ωράρια - λάστιχο και τη γενικευμένη ανασφάλεια, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και τα «ατυχήματα» σαν αυτό στη «Motor Oil».

Και από την άλλη, για λογαριασμό της αστικής τάξης αναπτύσσει τις «στρατηγικές σχέσεις» της βαθιάς εμπλοκής στον πόλεμο, όπως με τις ΗΠΑ και το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, παρέχοντας «γην και ύδωρ» για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην εμπλοκή, που φέρνει ακόμα μεγαλύτερα δεινά

Αυτό το Σάββατο λοιπόν διαδηλώνουμε ενάντια στην εμπλοκή στον πόλεμο και στη σφαγή των λαών της περιοχής.

Διαδηλώνουμε γιατί η κλιμάκωση του πολέμου, η στήριξη των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ βάζει σε σοβαρούς κινδύνους τον λαό, ενώ οδηγεί και σε ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό στραγγαλισμό τα λαϊκά νοικοκυριά.

Γιατί την ίδια στιγμή που «ο δημοσιονομικός λογαριασμός δεν βγαίνει», με αποτέλεσμα νοσοκομεία να καταρρέουν, φάρμακα να ακριβαίνουν, σχολεία να ρημάζουν, η κυβέρνηση δαπανά πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα για τις φρεγάτες που στέλνει στην Ερυθρά Θάλασσα, «περιφρουρώντας» τα κέρδη των εφοπλιστών, τα οποία έχουν εκτοξευτεί.

Γιατί την ίδια στιγμή που ο λαός καλείται να «σφίξει το ζωνάρι» για να μη διαταράσσονται η «ανταγωνιστικότητα» και οι μπίζνες των ομίλων, στην ΕΕ προωθούν ταχύτατα την ανάπτυξη της πολεμικής οικονομίας και επεξεργάζονται τα επόμενα μεγάλα πακέτα των εκατοντάδων δισ. ευρώ στις πολεμικές βιομηχανίες.

Γιατί την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «τρέχει» τα ενεργειακά πρότζεκτ τα οποία αποτελούν την άλλη όψη της εμπλοκής, όπως με το περιβόητο καλώδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με Κύπρο και Ισραήλ, ο λαός πληρώνει πανάκριβα για την Ενέργεια. «Λούζεται» τους υπέρογκους λογαριασμούς, τα αποτελέσματα της «ενεργειακής διαφοροποίησης» και της «απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο», που μαζί με τα Χρηματιστήρια Ενέργειας και την «πράσινη μετάβαση» μετατρέπουν ένα ακόμα αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Γιατί τη στιγμή που μέτρα ασφαλείας για εργαζόμενους και κατοίκους θεωρούνται «κόστος», η κερδοφορία ομίλων της Ενέργειας αυξάνεται, μέσω και του ανεφοδιασμού δεξαμενόπλοιων που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ για να πνίγουν στο αίμα όλη τη Μέση Ανατολή.

Ολοι στους δρόμους λοιπόν! Ολοι στον αγώνα, για την ανάγκη του λαού να ζει και να δουλεύει με ασφάλεια, να μην εμπλέκεται στο ιμπεριαλιστικό μακελειό. Για την ένταση της αλληλεγγύης με τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, για να πάψει κάθε στήριξη στο κράτος - δολοφόνο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ