Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεα «αγροτοδικεία» στήνει η κυβέρνηση

Νέο γύρο επιχείρησης τρομοκράτησης του οργανωμένου κινήματος των βιοπαλαιστών αγροτών ξεκινά η κυβέρνηση, καλώντας 45 αγρότες από την Ημαθία και την Πιερία σε απολογία στα Αστυνομικά Τμήματα για τις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα. Καλούνται να απολογηθούν με την κατηγορία της «διατάραξης της διασφάλισης των συγκοινωνιών».

Ανάμεσά τους ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», που μαζί με δεκάδες άλλους συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Νισελίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Την επιχείρηση τρομοκράτησης καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας, αναδεικνύοντας μάλιστα πως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δικογραφίας αυτής είναι ότι επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο για την ποινικοποίηση του δικαιώματος της συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Και αυτό καθώς σύμφωνα με τη λογική αυτή, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με διώξεις κάθε άνθρωπος ο οποίος συμμετέχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας παλεύοντας για το δίκιο του.

«Ο αυταρχισμός, η καταστολή, η τρομοκρατία της κυβέρνησης και της ΕΕ, δεν μας πτοούν. Αντίθετα, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη μας, αταλάντευτα, μέχρι να δικαιωθούμε» αναφέρει ο Συλλόγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ