Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αποσυρθεί η Συμφωνία που μετατρέπει την περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο και στόχο

Μαχητικές κινητοποιήσεις χτες σε Λάρισα και Καρδίτσα

Την εναντίωσή τους στη μετατροπή της περιοχής και ολόκληρης της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά χτες σε Λάρισα και Καρδίτσα εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εργατικών σωματείων, επιτροπών ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων.

Με τη Συμφωνία για τις βάσεις παραχωρούνται «γη και ύδωρ» πραγματικά, όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές της χώρας στους Αμερικανούς. Σε αυτές περιλαμβάνονται η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον νομό Μαγνησίας, όπου θα μπορούν μόνιμα να είναι εγκατεστημένες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Στη συγκέντρωση στη Λάρισα μίλησε ο Δημήτρης Τζιμούλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, και μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «η Συμφωνία με τις ΗΠΑ υπηρετεί τον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου και για χάρη των δικών του συμφερόντων οι ελληνικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν ρόλο "πρωτοπαλίκαρου" στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους. Δεν θα επιτρέψουμε να μας βάλουν στην "μπούκα του κανονιού"!»

Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης μίλησε η πρόεδρός της, Δήμητρα Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι «με την "αναβάθμιση" και "αξιοποίηση" του αεροδρομίου της Λάρισας από τους Αμερικανούς, η πόλη μας και όλη η Θεσσαλία μετατρέπεται σε πόλο έλξης επιθέσεων, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πολυξένη Μήτκα, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «δεν δεχόμαστε να δίνουν όλες οι κυβερνήσεις δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και οι σχολές μας, οι Εστίες, η φοιτητική μέριμνα να υποχρηματοδοτούνται».

Ακολούθησε μαχητική πορεία που κατέληξε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κλείστε τις βάσεις και τα στρατηγεία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Κινητοποίηση έγινε και στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου οι μαζικοί φορείς με ανακοίνωση που μοίρασαν κάλεσαν τον λαό της πόλης να καταδικάσει τη Συμφωνία και όσους τη στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ