Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Σχεδιασμοί για να αναστείλουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή

Σε κινητοποίηση κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ χτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής του Επιτροπής, ώστε στους αμέσως επόμενους μήνες μέχρι τις εκλογές να προσπαθήσουν να αναστείλουν την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή από το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή φτώχεια που προκαλεί η πολιτική τους. Μία προσπάθεια που το μείγμα της περιλαμβάνει την εξαπάτηση και τα ψίχουλα που μοιράζουν, που εξανεμίζονται πριν καν δοθούν.

Υποστήριξε λοιπόν ότι η κυβέρνηση «διορθώνει» την κατάσταση σχετικά με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, «με μια παρέμβαση που θα επιστρέψει στους λογαριασμούς το 60% της αύξησης με την οποία επιβαρύνθηκαν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής», αποκρύπτοντας ότι είναι μία μόνο πλευρά αυτού του εκρηκτικού «κοκτέιλ» που εκτόξευσε τις τιμές στην Ενέργεια, ματώνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά. Αλλωστε και ο ίδιος, παραδεχόμενος έμμεσα ότι τα τέτοια μέτρα είναι σκέτο «τσιρότο» σε μια «βαθιά πληγή», είπε ότι η παρέμβασή τους δεν θα λύσει το «οξύ», όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, πρόβλημα, αλλά θα το κάνει απλά «διαχειρίσιμο».

Παραπέρα, πιάνοντας και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής αναφέρθηκε στη συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις και την επίσκεψή του τη Δευτέρα στις ΗΠΑ (βλ. ρεπορτάζ σε άλλη στήλη), λέγοντας ότι «ο γεωπολιτικός χάρτης αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα» και ότι «το κύρος της χώρας ενισχύθηκε σε σχέση με το 2019», όταν παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τους στόχους γεωστρατηγικής ανάδειξης των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό.

Προηγούμενα, ο Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Κίνησης Γαλλικών Επιχειρήσεων (Mouvement des Entreprises de France - MEDEF), του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών της Γαλλίας. Μετείχαν στελέχη εταιρειών όπως οι «L'Oreal», «Airbus», «Iveco France», «Naval Group», «Safran», «Thales» και «Vinci Concessions».

Εσπευσε να τους επισημάνει ότι «η σχέση Ελλάδας - Γαλλίας είναι ξεχωριστή σε πολιτικό επίπεδο», παραπέμποντας στη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης που υπέγραψε με τον Μακρόν πέρυσι στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντάς την «ιδιαίτερα σημαντική για τη γεωπολιτική παρουσία της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση μένει πιστή στις «μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να εφαρμόσουμε», ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι «αυτό που βρίσκουν στην Ελλάδα είναι ένα εργατικό δυναμικό με υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση. Ελληνες νεαρής ηλικίας, πολύ πρόθυμους να εργαστούν σκληρά», σε συνδυασμό βέβαια με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα, που τους διασφάλισαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ