Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών κατά των προσφυγόπουλων

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Θερμαϊκού της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταδικάζει τη ρατσιστική και δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα 30 περίπου ατόμων το βράδυ της Πέμπτης 20/5 στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της «ΑΡΣΙΣ» στην Περαία, όπου φιλοξενούνται 25 πρόσφυγες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα ανήλικα προσφυγόπουλα και τους εργαζόμενους της δομής.

Οπως έγινε γνωστό, η συμμορία των τραμπούκων - φασιστοειδών επιτέθηκε στη δομή με τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια. Νωρίτερα είχαν τραυματίσει, χτυπώντας το στο κεφάλι, ένα 16χρονο παιδί από το Πακιστάν. Το παιδί γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση δύο διερχόμενων αντρών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το προσφυγόπουλο και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή.

Η ΚΟΒ Θερμαϊκού σημειώνει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή της: «Η στάση του λαού της περιοχής ήταν αυτή που για ακόμα μία φορά απέτρεψε τα χειρότερα, μιας και η παρέμβαση κατοίκων της περιοχής οδήγησε τη συγκεκριμένη ομάδα σε φυγή.

Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων οξύνονται και το μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν οι λαοί, που οι χαμηλοί μισθοί και η ακρίβεια οδηγούν τους εργαζόμενους να μην μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν, αυτού του είδους οι ομάδες επιδιώκουν να "δείξουν ως ένοχο" τα θύματα, και τους θύτες, δηλαδή τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κράτος τους, να τους "βγάλουν λάδι".

Γι' αυτό χρειάζεται η αλληλεγγύη και η δράση του λαού της περιοχής να δυναμώσει κι άλλο, για να απομονωθούν τα φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία και να κρυφτούν στα λαγούμια τους.

Και την ίδια ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια, στον ξεριζωμό και την προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ