Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Προβλήματα από Προεδρικό Διάταγμα για τις Δασικές Υπηρεσίες

Νέα προβλήματα προκαλεί το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) του οργανισμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τη μεταφορά των Δασικών Υπηρεσιών, όπως τονίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Σε ανακοίνωσή της για το ΠΔ, που αφορά την υπαγωγή των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ, η ΟΣΕΑΔΕ επισημαίνει ότι αυτό περιλαμβάνει «εσκεμμένες μεθοδεύσεις και παραλείψεις, όπως: Ελλειψη πρόβλεψης, αναφοράς και περιγραφής των προσόντων που πρέπει να κατέχουν οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Συντονισμού, Διευθύνσεων Δασών, Διευθύνσεων Αναδασώσεων, των Δασαρχείων, καθώς και οι προϊστάμενοι των αντίστοιχων Τμημάτων. Ενώ τροποποιείται το σχετικό άρθρο για τα προσόντα των θέσεων των γενικών διευθυντών, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι θα ισχύει για τις υπόλοιπες θέσεις ευθύνης στις Δασικές Υπηρεσίες. Αόρατοι για το ΠΔ οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων και Δασαρχείων, αλλά και οι προϊστάμενοι των Τμημάτων.

Το μόλις τριών σελίδων ΠΔ δημιουργεί πρόσθετα ανυπέρβλητα προβλήματα στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων στις Δασικές Υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστική η πληθώρα οικονομικών και διοικητικών αρμοδιοτήτων με τις οποίες "φορτώνει" τις ήδη υποστελεχωμένες Διευθύνσεις Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, και τις οποίες καλούνται να διεκπεραιώνουν δασικοί υπάλληλοι, αφού διοικητικοί υπάλληλοι δεν υπάρχουν. Καμία πρόβλεψη, φυσικά, για στελέχωση με διοικητικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ