Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΒΑ
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης

Περιοδεία στους τρεις οικισμούς των εργατικών κατοικιών πραγματοποίησε η ΚΟ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ, προετοιμάζοντας την εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, άμεσα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης» που διοργανώνει την Παρασκευή 27 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ομιλητές θα είναι οι: Ελευθερία Παπαδημητρίου, καθηγήτρια Σεισμολογίας ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας, καθηγητής Σεισμολογίας ΑΠΘ, Αντώνης Τουλουμάκος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Θήβας, και Δημήτρης Κουτζής, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

Τόσο η περιοδεία στις εργατικές κατοικίες όσο και η εκδήλωση της Παρασκευής είναι ενταγμένες στις πρωτοβουλίες της ΚΟ Θήβας - Οινοφύτων, συνολικότερα του ΚΚΕ, για την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων αντισεισμικής προστασίας και πρόληψης, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στις εργατικές κατοικίες, ειδικά στον οικισμό «Θήβα ΙΙΙ», διαπιστώθηκαν για μία ακόμη φορά οι εμφανείς κακοτεχνίες. Μάλιστα τα σπίτια στον συγκεκριμένο οικισμό δεν έχουν παραδοθεί οριστικά στους δικαιούχους, 23 χρόνια μετά την κατασκευή τους.

«Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, αφού οι ρωγμές στα κτίρια είναι εμφανείς. Ωστόσο, αν και το κράτος εξακολουθεί να έχει την κυριότητα των περίπου 300 σπιτιών, κανένας ουσιαστικός έλεγχος στατικότητας δεν έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο, παρά την έντονη σεισμική δραστηριότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Θήβας, τονίζοντας παράλληλα ότι στο πλαίσιο της περιοδείας έγινε συζήτηση με τους κατοίκους για την ανάγκη διεκδίκησης μέτρων αντισεισμικής θωράκισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ