Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται σήμερα ο νέος «κλιματικός νόμος», με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, διορθώνοντας παραλείψεις και κενά του αντίστοιχου νόμου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προδιαγράφει «γενική επίθεση» στον λαό, για να «τρέξουν» οι «πράσινες μπίζνες» των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο κλιματικός νόμος ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για τους «πράσινους» ομίλους, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον λογαριασμό που πληρώνει ο λαός, με νέα χαράτσια και διεύρυνση της ενεργειακής φτώχειας. Ενδεικτικά προβλέπει οριστική κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων το 2028, την ώρα που το πανάκριβο εισαγόμενο φυσικό αέριο και LNG και ΑΠΕ, αντί για την προστασία της λαϊκής περιουσίας, κάνει υποχρεωτική την ασφάλιση νεόκτιστων σπιτιών σε περιοχές «υψηλής επικινδυνότητας», ενώ προβλέπει και την υποχρεωτική αντικατάσταση καυστήρων, κινητήρων, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, που θα συνδυαστούν με μπαράζ νέων φόρων και δημοτικών τελών.

Και στη συζήτηση κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα διαγκωνίστηκαν για το ποιος μπορεί πιο αποφασιστικά να προωθήσει αυτή την πολιτική. Στον αντίποδα οι βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν φύλλο και φτερό τα άρθρα του νομοσχεδίου, αναδεικνύοντας τα νέα βαριά δεινά που προετοιμάζουν, κάνοντας καθαρό ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, καλώντας τον λαό σε οργάνωση της πάλης του με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών του αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ