Τρίτη 31 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσφορές πολύτιμου αρχειακού υλικού

Μετά το τέλος της σύσκεψης με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού στο Ηράκλειο, ο Αρης Σταματάκης, φίλος του Κόμματος, συγγραφέας - ποιητής, πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα πολύτιμο αρχειακό υλικό.

Πρόκειται για σπάνια ντοκουμέντα της περιόδου της Κατοχής, που περιλαμβάνουν προκηρύξεις του Κόμματος στην Καλαμάτα, από το συμβούλιο της ΕΠΟΝ Πελοποννήσου, από τον «Ελεύθερο Μοριά», ιδεολογικά μαθήματα, χειρόγραφα που γράφονταν μέσα στις φυλακές, 16σέλιδες ΚΟΜΕΠ, μονόφυλλα «Ριζοσπάστη», ποιήματα αγωνιστών που γράφτηκαν στις φυλακές κ.λπ.

***

Επειτα δε από το πέρας της σύσκεψης στα Χανιά με ανθρώπους των Γραμμάτων, ο καθηγητής δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ Αντώνης Σκαμνάκης πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το Αρχείο του Κόμματος έκδοση του 1945 από τα «Τα νέα βιβλία», με τίτλο «Ο Τύπος στη Λαϊκή Δημοκρατία», του Γ. Δ. Ζιούτου, αφιερωμένη στους εργάτες του Τύπου που έπεσαν στον απελευθερωτικό αγώνα. Η έκδοση φέρει ιδιαίτερη αφιέρωση του συγγραφέα στον Χανιώτη κομμουνιστή Β. Κτιστάκη, ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 από τους Γερμανούς.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ