Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Πλατύ κάλεσμα για σύσκεψη ενάντια στην ακρίβεια και τις τιμές στην Eνέργεια

Την Πέμπτη 9 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στις Εργατικές Κατοικίες της Ταραμπούρα

Με κεντρικό σύνθημα «Κανένας μόνος απέναντι στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην Ενέργεια που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα», το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προχωρά σε σύσκεψη εργατικών και λαϊκών φορέων την Πέμπτη 9 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στις Εργατικές Κατοικίες της Ταραμπούρα, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα συμμετοχής.

«Εδώ και μήνες εξελίσσεται ένα ράλι αυξήσεων σε ρεύμα, καύσιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που ροκανίζουν όλο και περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, αλλά και των μικρών επαγγελματιών που πνίγονται από τα λειτουργικά έξοδα, το κόστος των εφοδίων», τονίζει, υπογραμμίζοντας πως «η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο για να τη δεχθούμε αδιαμαρτύρητα!».

Ηδη, πραγματοποιείται μεγάλο άνοιγμα στην περιοχή, με την Αννα Πελεκούδα, μέλος της dιοίκησης του συνδικαλιστικού φορέα και πρόεδρο του νότιου Δημοτικού Διαμερίσματος, να σημειώνει: «Η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε όλες τις φτωχογειτονιές της Νότιας Πάτρας. Θέλουμε η σύσκεψη να αποτελέσει σταθμό στην οργάνωση του αγώνα».

Στο κάλεσμα του ΕΚΠ έχουν ήδη ανταποκριθεί οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κυψέλης, Λεύκας, Εργατικών Κατοικιών 8, Τέρψης και Ταραμπούρα, ενώ ορισμένοι όπως της Τέρψης θα δώσουν το «παρών» και με τα χορευτικά τους τμήματα. Αντίστοιχη παρουσία θα έχει και το παράρτημα Ταραμπούρα του χορευτικού συγκροτήματος του δήμου Πατρέων. Ανοιγμα γίνεται και στα αθλητικά σωματεία, με την Αννα Πελεκούδα να προσθέτει: «Επιδιώκουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του, να του δώσουμε έστω και για λίγο και με αυτή την πρωτοβουλία μια νότα χαράς και αγωνιστικής αισιοδοξίας».

Τώρα είναι «η ώρα να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά», υπογραμμίζεται στο κάλεσμα, που περιλαμβάνει μια σειρά από διεκδικήσεις προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ