Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ
Προκλητική αφαίρεση έδρας που ανήκει στην ΕΣΚ Τυφλών

Την προκλητική αφαίρεση έδρας της ΕΣΚ Τυφλών, λίγο πριν την τελική έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων των πρόσφατων (28 - 29 Μάη) εκλογών για τα νέα όργανα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, καταγγέλλει η παράταξη. Επισημαίνει δε ότι για δεύτερη φορά στη σειρά πέφτει κατακόρυφα η συμμετοχή των τυφλών στις εκλογές του Συνδέσμου, κάτι που δείχνει την ανυποληψία στην οποία πέφτει ο φορέας, με ευθύνη της πλειοψηφίας, «λόγω της μετατροπής του σε σύλλογο - επιχείρηση και στήριγμα των βάρβαρων αντιλαϊκών - αντιαναπηρικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων». Να σημειωθεί ότι στις φετινές εκλογές ψήφισαν 857, ενώ το 2015 είχαν ψηφίσει πάνω από 1.500.

Η πλειοψηφία του Πανελλήνιου Συνδέσμου (στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα ότι η ΕΣΚ Τυφλών δεν θα έχει πλέον έδρα στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Συνδέσμου, και μάλιστα με τη δικαιολογία ότι ...κακώς τόσα χρόνια με ανάλογα ποσοστά έπαιρνε την έδρα στην Εξελεγκτική Επιτροπή, οπότε τώρα τάχα «εφαρμόζουν τον νόμο»!

Στο πρόσχημα της πλειοψηφίας η ΕΣΚ απαντά ότι οι εκλογές για τα όργανα διοίκησης και αντιπροσώπων για τα ανώτερα όργανα (Ομοσπονδία κ.λπ.) γίνονται με την απλή αναλογική, «γι' αυτό όλα τα χρόνια η παράταξη της ΕΣΚ, και με μικρότερα ποσοστά απ' ό,τι σήμερα, έπαιρνε 1 από τις 3 έδρες στην Εξελεγκτική Επιτροπή (...) Σήμερα, με μεγαλύτερο ποσοστό της ΕΣΚ, πάνω από 18% (33% στην Αθήνα, 29% στη Θεσσαλονίκη), μας λένε ότι δεν δικαιούμαστε την έδρα στην Εξελεγκτική Επιτροπή».

Αναδεικνύοντας τις βαθύτερες στοχεύσεις αυτής της απαράδεκτης κίνησης από την πλειοψηφία, η ΕΣΚ Τυφλών επισημαίνει ότι «αυτό που μέχρι χτες είχαμε σαν πληροφορία, σήμερα έχουμε σαφές δείγμα ότι η πληροφορία ισχύει». Πιο συγκεκριμένα, η ΕΣΚ καταγγέλλει «την πρωτοβουλία κεντρικών στελεχών της ΕΣΑΜΕΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Βαρδακαστάνη, για σχέδιο "αποκομμουνιστικοποίησης" των συλλόγων των αναπήρων και των γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ, εξοστρακισμού κάθε αγωνιστικής φωνής από τις οργανώσεις, για να μην μπαίνουν εμπόδια στη βαρβαρότητα της πολιτικής του κεφαλαίου». Χαρακτηρίζει δε η ΕΣΚ «καθόλου τυχαία» την εκλογή του ίδιου του προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ μετά από πολλά χρόνια στο ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, σημειώνοντας την «ειδική αποστολή» που έχει να επιτελέσει για την ένταση της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Πρόνοιας.

«Κούνια που τους κούναγε», απαντά η ΕΣΚ Τυφλών στην προσπάθεια αποκλεισμού της, τονίζοντας ότι οι αγωνιστικές δυνάμεις έχουν την πείρα να αντιμετωπίσουν και τη νέα πρόκληση. Απαιτεί άμεσα να συνεδριάσει η Εφορευτική Επιτροπή και να της κατανείμει ορθώς την έδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ