Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στο «κόκκινο» οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό

Αμεσα μέτρα ενίσχυσης ζήτησε το ΚΚΕ στη Βουλή, «ελληνική νοοτροπία» χαρακτήρισε η κυβέρνηση το μόνιμο προσωπικό!

Από πρόσφατη επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στο ΠΑΓΝΗ, όπου το Σωματείο τής εκθέτει τα αιτήματά του

INTIME NEWS

Από πρόσφατη επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στο ΠΑΓΝΗ, όπου το Σωματείο τής εκθέτει τα αιτήματά του
Τη στελέχωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με μόνιμους αναισθησιολόγους, αλλά και μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μετέφερε τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, που διεκδικεί χρόνια τώρα την επαναφορά της πλήρους λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων - χωρίς την υποβάθμιση άλλων λειτουργιών του νοσοκομείου - και την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών, με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να αποσυμφορηθούν οι λίστες.

Ωστόσο, τόνισε, κυβέρνηση και διοίκηση δεν ικανοποιούν τα παραπάνω και αρκούνται σε «μπαλώματα» επικίνδυνα για ασθενείς και υγειονομικούς, διότι προσπάθειά τους είναι να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες για τα νοσοκομεία, ενισχύοντας την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία τους, και να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Ενδεικτικό των ελλείψεων, ανέφερε ο Μ. Συντυχάκης, είναι ότι το υγειονομικό προσωπικό είναι λιγότερο απ' ό,τι ήταν πριν την πανδημία, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει εντατικολόγος - αναισθησιολόγος να ξυπνάει τον ασθενή, ενώ σε καθέναν από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές οφείλονται δεκάδες μέρες αδειών και ρεπό, ακόμα από το 2020 και το 2021, με συνέπεια τη συσσωρευμένη κόπωσή τους. Ακόμα, οφείλονται πάνω από 150 μέρες άδειας σε καθαρίστριες του νοσοκομείου.

Γι' αυτό, επεσήμανε, οι λύσεις που θέλει να δίνει η κυβέρνηση είναι αποσπασματικές και οι προσπάθειές της αποσκοπούν στο να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες στα νοσοκομεία, συνολικά στην Υγεία, ενισχύοντας παράλληλα την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των νοσοκομείων και όλων των δομών Υγείας για ολοένα και περισσότερα έσοδα από τις άμεσες ή έμμεσες πληρωμές των ασθενών. Επανέλαβε την ανάγκη για προσλήψεις μόνιμων αναισθησιολόγων και λοιπού προσωπικού, καθώς επίσης να δοθούν όλες οι άδειες, όπως διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων.

Στην απάντησή της η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προκαλώντας, επιχείρησε να πείσει ότι στο ΠΑΓΝΗ υπάρχει υπεραρκετό προσωπικό για να λειτουργεί απρόσκοπτα, ενώ απέδωσε την έλλειψη αναισθησιολόγων σε «ένδεια» της ειδικότητας συνολικά στην Ελλάδα. Το πιο εξωφρενικό όμως, και το οποίο προδιαγράφει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε βάρος των υγειονομικών, ήταν ότι χαρακτήρισε «ελληνική νοοτροπία» το αίτημα για μόνιμο προσωπικό, που δεν υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες! Απέναντι δε στις διεκδικήσεις των εργαζομένων είπε πως «το τι αποφασίζει ο κάθε εργαζόμενος δεν είναι πολιτική Υγείας, είναι προσωπική άποψη»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαοτική η κατάσταση από την υποστελέχωση και τις ελλείψεις (2024-07-31 00:00:00.0)
Δόθηκε εντολή για νοσηλεία 16χρονης στην Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων! (2024-07-03 00:00:00.0)
«Καμπανάκι» για την ασφυκτική κατάσταση λόγω των ελλείψεων (2022-06-10 00:00:00.0)
Βαρύ το τίμημα για τον λαό και από τη «φθίνουσα πορεία» των κρουσμάτων (2022-05-18 00:00:00.0)
Στο ...απώτερο μέλλον παραπέμπει η κυβέρνηση την επίλυση των προβλημάτων (2017-12-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα προβλήματα στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ (2017-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ