Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μεγάλης σημασίας για την ενίσχυση του εργατικού κινήματος

Ο προσανατολισμός και η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, με στόχο η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση, είναι τα βασικά ζητούμενα που θα απασχολήσουν την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιούνη, στην καρδιά της εργατούπολης του Πειραιά, στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» της Δραπετσώνας. Στέρεη βάση της συζήτησης είναι η πολύτιμη πείρα από την οργάνωση των αγώνων των τελευταίων χρόνων σε επιχειρησιακό, κλαδικό και πανεργατικό επίπεδο. Μια πείρα που μέσα από τη συζήτηση μπορεί να γίνει κτήμα κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης, κάθε συνδικαλιστή για την ανάπτυξη της πάλης ακόμα πιο επιθετικά, για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης.

Την κρισιμότητα της Σύσκεψης υπογραμμίζουν με έμφαση και οι τρέχουσες εξελίξεις. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, η ακρίβεια που επιτείνεται, η λαίλαπα των αντεργατικών νόμων, τσακίζουν κάθε πλευρά της ζωής του εργαζόμενου, βάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για το εργατικό κίνημα, αναδεικνύουν την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στις λίγες μέρες που απομένουν, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ «ανεβάζουν ρυθμούς» και με τη δραστηριότητά τους ενημερώνουν τους εργαζόμενους, καλούν συνδικάτα και συνδικαλιστές που προβληματίζονται για την κατάσταση στο εργατικό κίνημα, καθέναν που «δεν συμβιβάζεται με το άδικο», να συμμετάσχουν στη Σύσκεψη. Την ίδια ώρα εντείνονται οι προσπάθειες προπαγάνδισης και με άλλα μέσα, όπως ο «στολισμός» των δρόμων με αφίσες που διαδίδουν το κεντρικό σύνθημα της Σύσκεψης: «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!».

Δραστηριότητα μπροστά στη Σύσκεψη

Συνεργεία του ΠΑΜΕ «στολίζουν» τις περιοχές με την αφίσα της Σύσκεψης και εξορμούν σε χώρους δουλειάς
Συνεργεία του ΠΑΜΕ «στολίζουν» τις περιοχές με την αφίσα της Σύσκεψης και εξορμούν σε χώρους δουλειάς
Αυτές τις μέρες έχουν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων οι εξής εξορμήσεις:

Σήμερα Τρίτη: Σε «Alumil» και «Farcom» στην Κεντρική Μακεδονία, στο συνεργείο καθαριότητας στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, στη ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, στα εργοστάσια φαρμάκου «Anfarm», «Korres» (Σχηματάρι - Οινόφυτα) και «Kleva».

Αύριο Τετάρτη: Στις αποθήκες των «Lidl» (Βιομηχανική Ζώνη Καλυβίων) και «Ok Markets» (Βιομηχανική Ζώνη Μαρκοπούλου), σε σούπερ μάρκετ σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα, στο Ζυγολόγιο του Λιμανιού στον Πειραιά, στους εργολαβικούς εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ στον Ασπρόπυργο, στα εργοστάσια φαρμάκου «Σαράντης» (Σχηματάρι - Οινόφυτα), ΦΑΜΑΡ (Αυλώνα) και «Lavipharm».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα ξεσηκωμού σε χώρους δουλειάς σε Στερεά και Εύβοια (2021-05-21 00:00:00.0)
Προϋπόθεση για τη λαϊκή αντεπίθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ (2015-01-03 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα (2008-06-05 00:00:00.0)
Δράση για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (1999-07-09 00:00:00.0)
Οι Επιθεωρήσεις διαλύονται, οι επιθεωρητές... καταρτίζονται (1999-07-08 00:00:00.0)
Προτείνεται το Μαυρόβουνο (1996-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ