Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στις 24 Ιούνη κατεβαίνουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα

Πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Με πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη, που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη τους. Η πανελλαδική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, και απορρίπτουν τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα, απαιτούν μεταξύ άλλων «να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Επίσης απαιτούμε κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων και να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Συσκέψεις για την προετοιμασία της κινητοποίησης

Σήμερα Τρίτη στις 10.30 π.μ. στο Αγρίνιο (Εργατικό Κέντρο) καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, μαζί με τα συνταξιουχικά σωματεία του νομού και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Αύριο Τετάρτη στην Πάτρα τα συνταξιουχικά σωματεία της πόλης, του Πύργου, της Αμαλιάδας, του Αιγίου και των Καλαβρύτων οργανώνουν σύσκεψη στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Την Παρασκευή 10 Ιούνη στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί σε σύσκεψη για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Τη συμμετοχή του αποφάσισε και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα».

Εκλογές στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καβάλας και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 10 Ιούνη. Οι εκλογές πραγματοποιούνται στα γραφεία του Σωματείου (δημοτική αγορά Καβάλας, 1ος όροφος, από 9 π.μ. μέχρι 1 μ.μ.).

Στη Θάσο οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Ιούνη στην Ποταμιά (5 μ.μ. - 7 μ.μ.) και στην Παναγιά (7 μ.μ. - 9 μ.μ.), και την Παρασκευή 10 Ιούνη στα Λιμενάρια (5 μ.μ. - 7 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ