Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ζημιές στην αγροτική παραγωγή από τη χτεσινή χαλαζόπτωση

Χιλιάδες στρέμματα διαφόρων καλλιεργειών έπληξε η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλάζι το απόγευμα της Δευτέρας σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας.

Οι αγρότες για μια ακόμα φορά είδαν τους κόπους της χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα, ενώ έχουν επωμιστεί πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα, τα οποία φέτος ήταν ιδιαίτερα αυξημένα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.

Μεταξύ των περιοχών όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές είναι το Αμύνταιο Φλώρινας, όπου το χαλάζι ισοπέδωσε τους κόπους μιας χρονιάς, λίγο πριν ξεκινήσει η συγκομιδή στα σιτηρά και στο ροδάκινο.

Ανάλογες ζημιές σημειώθηκαν σε πράσινες καλλιέργειες στα χωριά Πλατύκαμπος, Μελία και Χάλκη του δήμου Κιλελέρ του νομού Λάρισας.

Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων βρέθηκαν χτες σε πολλές πληγείσες περιοχές, ενώ και σήμερα θα βρεθούν σε χωριά που επλήγησαν. Με δεδομένο ότι πολλοί αγρότες θα μείνουν χωρίς εισόδημα ενώ έχουν κάνει τα καλλιεργητικά έξοδα, καλούν τους αγρότες σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους. Σ' αυτό το πλαίσιο, το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις για την άμεση καταγραφή και πλήρη αποζημίωση, την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ