Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Απαιτούν αυξήσεις στις συντάξεις, επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης

Εντείνεται η προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 24 Ιούνη

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους και επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, και απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα απαιτούν: «Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Επίσης, κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, ενόψει της κινητοποίησης η ΣΕΑ διοργανώνει μια σειρά από περιφερειακές συσκέψεις, οι οποίες ξεκίνησαν χτες από το Αγρίνιο και συνεχίζονται ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή συνταξιουχικών σωματείων από Αίγιο, Αμαλιάδα, Πύργο, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Αύριο Πέμπτη στις 10.30 π.μ.:

-- Στη Σπάρτη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με τη συμμετοχή σωματείων από Τρίπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Κόρινθο.

-- Στα Γιάννενα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με τη συμμετοχή σωματείων από Αρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Λευκάδα.

-- Στη Δράμα στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή σωματείων από Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Σέρρες.

-- Στη Λαμία στο Πολιτιστικό Κέντρο (Λεωνίδου 9 - 11), με τη συμμετοχή σωματείων από Αμφισσα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα, Λάρυμνα, Μαρτίνο και Ευρυτανία.

Την Παρασκευή 10 Ιούνη στις 10.30 π.μ.:

-- Στην Κοζάνη η σύσκεψη της Δυτικής Μακεδονίας, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με τη συμμετοχή σωματείων από Κατερίνη, Λιτόχωρο, Βέροια, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Νάουσα, Καστοριά, ΟΤΑ και ΔΕΗ.

-- Στη Λάρισα η σύσκεψη της Θεσσαλίας, στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή σωματείων από Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φάρσαλα, Τύρναβο και Ελασσόνα.

Την Τρίτη 14 Ιούνη, τέλος, θα γίνει η περιφερειακή σύσκεψη στην Κρήτη, στα Χανιά στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή σωματείων από Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Αγιο Νικόλαο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ