Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αναγνωριστούν οι ιδιοκτησίες των αγροτικών εκτάσεων παραγωγών της μειονότητας

Αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματα στον ορεινό όγκο Σουφλίου

Την αναγνώριση του καθεστώτος ιδιοκτησίας σε αγροτικές εκτάσεις που είναι στην κατοχή των παραγωγών της μειονότητας στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου ζητούν από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του Κόμματος κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή το κείμενο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», σχετικά με τους τελευταίους διοικητικούς ελέγχους του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), σύμφωνα με τους οποίους δεν αναγνωρίζεται πλέον καθεστώς ιδιοκτησίας σε αγροτικές εκτάσεις που είναι στην κατοχή των παραγωγών της μειονότητας στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου. Απαιτούν να λυθεί το πρόβλημα, να γίνουν δεκτές οι βεβαιώσεις που εκδίδονται από τον δήμο Σουφλίου και να κατοχυρωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων, δίνοντας τους νόμιμους τίτλους στους κατόχους τους.

Οπως αναφέρει το κείμενο, οι παραγωγοί της μειονότητας στον ορεινό όγκο του Σουφλίου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νόμιμες ενισχύσεις που λαμβάνουν εδώ και δεκαετίες, αλλά και να τους ζητηθεί να επιστραφούν επιδοτήσεις, ακόμα και να πληρώσουν ποινές μετά τους τελευταίους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς δεν αναγνωρίζεται πλέον καθεστώς ιδιοκτησίας σε αγροτικές εκτάσεις που είναι στην κατοχή περίπου 400 μικροκαλλιεργητών και καλλιεργούνται νόμιμα εδώ και έναν αιώνα.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάτοικοι των οικισμών του Μεγάλου και του Μικρού Δερίου, από τους οποίους αρκετοί κατέχουν παλιούς τίτλους ιδιοκτησίας, που δεν αναγνωρίζονται πλέον από τις κρατικές υπηρεσίες, ενώ οι περισσότεροι έχουν παραδώσει αυτούς τους τίτλους προ δεκαετιών στο κράτος για να αντικατασταθούν, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Το πρόβλημα είχε λυθεί προσωρινά το 2007 με βεβαιώσεις ετήσιας ισχύος από τον τότε δήμο Ορφέα, οι οποίες δεν αναγνωρίζονται πλέον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ