Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αύριο η σύσκεψη οργάνωσης της πάλης ενάντια στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην Ενέργεια

Καθημερινό άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές των νότιων συνοικιών της πόλης

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τα στέκια που συχνάζει ο λαός και η νεολαία στις συνοικίες της νότιας Πάτρας, που αποτελεί μια απ' τις πιο φτωχές περιοχές της πόλης, προχωρά ο προγραμματισμός του Εργατικού Κέντρου, για τη μεγάλη σύσκεψη που οργανώνει απέναντι στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην Ενέργεια που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στις εργατικές κατοικίες της Ταραμπούρα.

Στο κάλεσμα του συνδικαλιστικού φορέα για οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης ήδη έχουν ανταποκριθεί σειρά πολιτιστικοί σύλλογοι, ορισμένοι εκ των οποίων δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν και με τα χορευτικά τους τμήματα, ενώ άνοιγμα έχει πραγματοποιηθεί και σε αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Σκοπός, όπως τονίζεται, είναι η συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού και η οργάνωση της πάλης. «Καλούμε τα σωματεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους Γονέων, τους εργαζόμενους του Νότιου Διαμερίσματος, αλλά και κάθε έναν που σήμερα πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που βλέπει ότι ο μισθός του εξανεμίζεται τις πρώτες μέρες του μήνα, να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση απέναντι στα καθημερινά προβλήματα, ενάντια στην ακρίβεια, για την υπεράσπιση του εισοδήματος», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα, τέλος, το ΕΚΠ.

Στάση εργασίας στην Κέρκυρα και κινητοποίηση στη ΔΕΗ

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε χτες η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου που πήρε την απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ και προκήρυξε στάση εργασίας 7 π.μ. - 11 π.μ. για αύριο Πέμπτη για το καυτό ζήτημα της ακρίβειας, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας 9 π.μ. στο υποκατάστημα της ΔΕΗ με τη συμμετοχή και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, συζητήθηκε η κατάσταση στους μεγάλους χώρους δουλειάς, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να μεταφέρουν ότι η εργοδοσία στα ξενοδοχεία αξιοποιεί το επιχείρημα της έλλειψης προσωπικού, ώστε να επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερο καθεστώς εντατικοποίησης, υπονομεύοντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι όποιες προσλήψεις γίνονται αυτή την περίοδο αφορούν 10ωρη δουλειά, χωρίς ρεπό και διαλείμματα. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται κοινή συνεδρίαση του κλαδικού Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού με τις διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία, για την οργάνωση της πάλης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σήμερα στην Πτολεμαΐδα

Κινητοποίηση στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ πραγματοποιούν σήμερα, στις 11 π.μ., εργατικά σωματεία της Πτολεμαΐδας, για «ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ